Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
10.02.2014, 08:07, Stáří: 10 r.

Setkání absolventů lékařské fakulty může být českým rekordem

Autor: Pavel Konečný

(Olomouc, 3. února 2014) Český rekord by mohl okořenit setkání absolventů lékařské fakulty s názvem Radicés / Kořeny, které se uskuteční v sobotu 15. února 2014 v Teoretických ústavech, ale i ve virtuálním prostoru.

Setkání absolventů, současných studentů a vedení fakulty se volně inspirovalo několikaletou podobnou akcí ve Zlatých Horách. „Název Kořeny je symbolický. Každý z nás má kořeny k naší alma mater, někdo slabší, někdo silnější, ale bez kořenů se nedá existovat,“ uvedla proděkanka Eliška Sovová.

Kořeny jsou připraveny pro stovky lidí. „V jedné chvíli se mohou usadit ve velké posluchárně a dvou malých, což představuje čtyři sta míst,“ poznamenala Sovová. Další zájemci mohou sraz sledovat v přímém internetovém přenosu na stránkách univerzity.

Mezi nimi bude i absolvent roku 1973 Václav Ožana, který žije v Austrálii a své spolužáky nechal pozdravovat. „Hrozně rád bych se osobně zúčastnil slavnostního dne a upřímně vám závidím. V Austrálii jsem nostrifikoval svůj diplom a úspěšně pracoval jako anesteziolog a intensivista. Vloni jsem odešel do důchodu, absolvoval pilotní školu a koupil si soukromé letadlo. Nyní užívám plnými doušky svého důchodu a hobby, na které jsem doma, jako nekomunista, nemohl ani pomyslet,“ napsal Ožana.

Český rekord v počtu absolventů vytvoří v sobotu všichni, kdo přijdou nebo se přihlásí v rozmezí tří hodin ke své akademii na Facebooku, e-mailem nebo zavolají či pošlou SMS. Komisaři z agentury Dobrý den, která vede českou knihu rekordů, budou vše monitorovat od 9 do 12 hodin. A sledovat budou také, zda se podaří najít tři generace absolventů olomoucké medicíny.

Téma setkání zní Pomáháme ostatním, kdo pomůže nám. Podle statistik České lékařské komory je třicet procent lékařů „vyhořelých“. „Přednášky a program zahrnuje i část, která ukazuje, jak si my, lékaři, můžeme sami pomoci. Budou se týkat srdce, psychologie, psychiatrie či bolesti zad. Navazovat na ně budou workshopy s meditací a jógou, případně s muzikoterapií,“ popsala Sovová. Podle jejích slov ale může být pro absolventy příjemné vrátit se do míst, kde před třiceti lety poprvé pitvali nebo si prohlédnout zcela nové prostory dostavby Teoretických ústavů.

Oficiální pozvánka je ZDE.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew