Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
23.10.2014, 13:54, Stáří: 10 r.

Robert Záruba: Sportovní program veřejné služby

Autor: -da-

Foto: ČT

Cyklus přednášek Mediální teorie a praxe 2014 pokračuje přednáškou Roberta Záruby (Česká televize), který promluví na téma Funkce, role a prostor pro sportovní zpravodajství v současné ČT.

Veřejnosti přístupná přednáška s následnou diskuzí se koná ve středu 29. října 2014 v 15.00 v posluchárně č. 18, č. dveří 3.34, 2. patro zadního traktu FF UP, Křížkovského 10. Všichni zájemci jsou srdečně zváni.

Další plánovaná návštěva:

Dne 5. 11. 2014 bude na téma Vydávání časopisu pro děti (v elektronické podobě) přednášet Pavla Köpplová (Mateřídouška).

 

Robert Záruba pracuje v Redakci zpravodajství České televize, jako redaktor sportu. Je šéfredaktorem, komentátorem sportovních akcí, zejména hokeje, baseballu, softbalu a florbalu, převážně v přímém přenosu. K nejznámějším pořadům patří Branky, body, vteřiny (sportovní zpravodajství), Buly (hokejový magazín), Studio sport a od r. 1991 přímé přenosy z hokejových zápasů české ligy, národního týmu, mistrovství světa, olympijských her, NHL   a Stanleyova poháru. Vystudoval FŽ UK v Praze   a na Fakultě sociálních věd UK přednáší předmět „Sportovní televizní žurnalistika“. V roce 1990 obdržel Zvláštní cenu Českého literárního fondu za diplomovou práci na téma „Historie Hlavní redakce tělovýchovy              a motorismu ČST Praha“ (1990), v roce 1999 Novinářskou křepelku Českého literárního fondu. Zabývá se dokumentární tvorbou, je autorem dvou kniha a držitelem diváckých cen TýTý za roky 2003 a 2004. Jeho největší sportovní zážitek je bezprostředně po vítězství českých hokejistů v Naganu.

Cyklus přednášek Mediální teorie a praxe se koná pod záštitou projektu ESF Inovace bohemistických studií v mezioborových kontextech, reg. č. CZ.1.07/ 2.2.00/28.0178



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew