Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
18.11.2015, 10:58, Stáří: 8 r.

Rektor ocení pět autorů odborných publikací z právnické fakulty

Autor: Eva Hrudníková

Čestná uznání uděluje rektor akademikům Univerzity Palackého každoročně.
Ilustrační foto: Pavel Konečný

Pět autorů odborných publikací z právnické fakulty obdrží Čestné uznání rektora Univerzity Palackého. Ocenění převezmou spolu s dalšími čtyřiceti vybranými tvůrci při slavnostním shromáždění k příležitosti výročí olomoucké univerzity v únoru příštího roku.

Právnická fakulta tentokrát do soutěže nominovala pět odborných prací vydaných v loňském nebo letošním roce. „Návrhy se nejprve sešly na fakultním Centru vědy a výzkumu. Následně publikace posoudilo vedení fakulty a doporučilo na ocenění rektora. Na rozdíl od minulého roku, kdy se návrhy zasílaly přímo na rektorát, se počet knih snížil z jedenácti na pět. Všechny však splňovaly formální náležitosti pro vědeckou monografii a byly velmi kvalitní, proto jsme je bez výjimky doporučili do soutěže,“ řekla proděkanka pro vědu a výzkum Zdenka Papoušková. To, že nakonec rektor odmění autory všech navržených „právních“ publikací, považuje za velký úspěch. Vloni z fakulty uspěli pouze dva autoři.

Odborné knihy prošly předkolem na jednotlivých fakultách letos poprvé. Poté je hodnotila komise složená z proděkanů vedená prorektorkou pro vědu a výzkum Jitkou Ulrichovou. Rektor se tak rozhodoval na jejich doporučení. Do elitní skupiny oceněných se v kategorii společenské vědy dostali za právnickou fakultu Kateřina Frumarová a Klára Hamuľáková s kolektivem, v kategorii humanitní vědy pak Jiří Bílý, Pavel Hlavinka a Ivo Telec. „Čestného uznání rektora si velice vážím. Mám upřímnou radost a současně je to i motivace k další odborné publikační činnosti. Oceněné dílo vznikalo skoro dva roky a věnuje se dosud monograficky nezpracované problematice nicotnosti správních rozhodnutí,“ uvedla Kateřina Frumarová z katedry správního práva a finančního práva.

Čestná uznání uděluje rektor akademikům Univerzity Palackého každoročně a smyslem je zvýšit prestiž vědecké práce. Letos se do soutěže přihlásilo celkem 78 publikací. Ocenění je spojeno s finanční odměnou z fondu rektora.

Seznam oceněných publikací ZDE.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew