Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
31.08.2012, 07:51, Stáří: 12 r.

Prostor v nás a mezi námi zmapují odborníci na Psychologických dnech

Autor: Lenka Skácelíková

Do Olomouce míří desítky psychologů: ve dnech 12.–14. září se totiž na Právnické fakultě UP odehraje třicátý ročník konference Psychologické dny. Mezi hlavní témata patří především náhradní rodinná péče, dopravní psychologie, psychologie stárnutí a stáří. Setkání je určeno odborníkům, na své si ale přijde také laická veřejnost.

Konference chce psychologům a odborné veřejnosti nabídnout platformu pro sdílení výsledků výzkumů a zkušeností z praxe. „Akce podporuje rozvoj psychologie, jejích jednotlivých oborů a celoživotního vzdělávání psychologů. Považujeme za důležité, aby o sobě psychologové a další odborníci v pomáhajících profesích vzájemně věděli. Psychologové se specializují na konkrétní témata; nejsou odborníky na vše, jak to často z mediálního obrazu psychologů může mylně vypadat,“ uvedla tajemnice společnosti Jindřiška Kotrlová.

Program pro odbornou veřejnost nabízí 11 paralelních sekcí, plenární přednášky, workshopy, panelovou diskusi a posterové sekce. Pro veřejnost přednese ředitel Dětského centra Paprsek PhDr. Jaroslav Šturma příspěvek Co děti nejvíce potřebují ve středu od 10 do 11 hodin. Účast je dobré nahlásit prostřednictvím formuláře na www.psychologickedny.info. Širší veřejnosti je otevřena též sekce Aktuální otázky náhradní rodinné péče.

V programových sekcích, jež reflektují dění v české a slovenské psychologii, vystoupí řada odborníků. „Vzhledem k aktuální legislativě považujeme za zvlášť významné téma náhradní rodinná péče, se kterým v sekci vedle dalších odborníků vystoupí prof. Jarmila Koluchová a promluví o svých více než 30letých zkušenostech v této oblasti. Neméně důležitá bude sekce zaměřená na dopravní psychologii, o níž se hovoří v souvislosti s psychologickým vyšetřováním řidičů. Jsme rádi, že se podařilo připravit kvalitně obsazenou sekci Psychologie stárnutí a stáří, jejíž program je součástí aktivit ČMPS k Evropskému roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012,“ zdůraznila tajemnice.

Konferenci pořádá Českomoravská psychologická společnost (ČMPS), Katedra psychologie FF UP a Slovenská psychologická společnost. V pořádání Psychologických dnů se ČMPS střídá se Slovenskou psychologickou společností, v ČR se konají v každém sudém roce. Organizátoři čekají téměř 220 účastníků. K účasti na programu je nutno se předem registrovat. Více informací o konferenci nabízí webové stránky www.psychologickedny.info.

Zprávu připravila Lenka Skácelíková, oddělení komunikace UP

 

Bližší informace:      

Jindřiška Kotrlová
tajemnice ČMPS
e-mail: cmps@ecn.cz 
telefon: +420 605 100 844


Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew