Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
19.08.2015, 13:24, Stáří: 9 r.

Projekt NATURA zvýšil dostupnost přírodovědných informačních zdrojů

Autor: OK

Olomouc (19. srpna 2015) – V letech 2013 a 2014 realizovali pracovníci Knihovny Univerzity Palackého v Olomouci projekt NATURA: vědecké informační zdroje přírodních věd, který byl podpořen z Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI). Jeho hlavním cílem bylo zpřístupnění předních zahraničních vědeckých databází přírodovědných oborů nejen pro vědecké pracovníky UP, ale i pro dalších deset spolupracujících organizací.

Univerzita Palackého tímto projektem podpořila dostupnost odborných informačních zdrojů v oblasti přírodních věd v letech 2013–2017 se závazkem udržitelnosti až do roku 2019. V rámci projektu byly zpřístupněny vybrané kolekce světoznámé Nature Publishing Group, BioOne 1, BioOne 2, Institut of Physics Science, EnviroNetBase, GeoRef, GeoBase, GeoScienceWorld, Zoological Record, kolekce časopisů American Chemical Society a Gold Collection Royal Society of Chemistry. Knihovní fond UP byl obohacen také o tištěné i elektronické knihy. Ze statistických údajů využití výše uvedených elektronických informačních zdrojů vyplývá, že již koncem loňského roku byly předpokládané monitorovací ukazatele překročeny o 92,23 %.

Sekundární a doplňkovou aktivitou projektu bylo pořízení hardwarového a knihovnického vybavení pro Knihovnu UP, která je materiálně-technickou základnou pro provoz a zabezpečení přístupnosti informačních zdrojů (počítače, dataprojektory, skenery, tiskárny, biblioboxy).

Celkově bylo v projektu proinvestováno více než 94 milionů korun, z nichž přes 92 milionů korun činila dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj a státního rozpočtu České republiky.

Kontaktní osoby:
Svatopluk Rieger | koordinátor projektu
Rektorát Univerzity Palackého v Olomouci | oddělení pro vědu a výzkum
E: svatopluk.rieger@upol.cz | T: 585 631 026



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew