Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
02.11.2016, 11:10, Stáří: 7 r.

Projekt HELP: Pilotní testování

Projekt HELP, který se na Fakultě zdravotnických věd řeší v rámci programu Erasmus+, vstoupil do své další fáze. Po analýze potřeb v oblasti jazykového vzdělávání a tvorbě výukových materiálů zahájilo mezinárodní konsorcium pilotní testování tematických modulů.

Zdravotnické moduly, které se věnují 16 široce pojatým okruhům z medicíny a ošetřovatelství, doplňují i čtyři moduly zaměřené na interkulturní kompetence. Projektové konsorcium s partnery ze Slovenska, Španělska, Litvy, Německa, Polska a Irska nyní spustilo k pilotnímu testování on-line platformu, která v prostředí LMS Moodle nabízí interaktivní formu výuky zdravotnické angličtiny, tedy včetně audio a video nahrávek. Materiály dostupné i ve formátu PDF lze použít jak pro klasickou kontaktní výuku, tak i pro samostudium.

V současné době hledáme partnery pro pilotní testování, které by mělo pomoci zdokonalit fungování webové platformy, odhalit slabá místa a vylepšit její obsah. Zkušenosti prvních reálných uživatelů se sbírají pomocí jednoduchých on-line dotazníků, které zájemci obdrží společně s přístupovými údaji. Pilotní testování potrvá do prosince tohoto roku.

Cílem inovativního projektu je vytvořit komplexní, dostupný a bezplatný výukový nástroj, který není v současné podobě k dispozici studenům, zdravotnickému personálu ani široké veřejnosti. Projekt se snaží integrovat jazykové a interkulturní vzdělávání za použití moderních technologií. Po pilotním testování on-line platformy se bude vyvíjet i verze pro chytré telefony a v roce 2017 se začne vytvářet tištěná podoba materiálů. Slavnostní spuštění plné verze on-line platformy, tištěné učebnice s DVD a mobilní aplikace je plánováno na 15. června 2017 na půdě Fakulty zdravotnických věd.

Více informací lze najít na webových stránkách projektu www.help-theproject.eu nebo kontaktujte spoluřešitele projektu, Mgr. Lukáše Merze



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew