Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
28.01.2014, 12:40, Stáří: 10 r.

Projekt Centra pro výuku a výzkum UP – Purkrabská vstoupil do realizační fáze

Autor: -pdf-

(Olomouc, 28. ledna 2014) – Dne 7. ledna 2014 podepsal náměstek ministra školství, mládeže a tělovýchovy Ing. Michal Zaorálek Rozhodnutí o poskytnutí dotace projektu: Centrum pro výuku a výzkum UP – Purkrabská.

Projekt připravovaný Pedagogickou fakultou UP naplňuje dlouholeté snahy fakulty o důstojné a inspirující prostředí pro vzdělávání, vědu i výzkum ve spojení s přípravou budoucích učitelů a dalších odborníků pro oblast školství v historickém objektu univerzity.

Projekt ve výzvě 2.4 Modernizace stávající infrastruktury pro výuku spojenou s výzkumem, Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI) získal dotaci ve výši 96 808 842 Kč, přičemž příspěvek Evropské unie činí 82 287 515,70 Kč a příspěvek státního rozpočtu České republiky je 14 521 326,30 Kč.

Cílem projektu, jehož realizace byla zahájena 1. ledna 2014 a předpokládané ukončení je k 15. červnu 2015, je rekonstrukce objektu pedagogické fakulty, který tvoří dvě budovy renesančního paláce na ul. Purkrabská. Zrekonstruováno bude 3510 m2 ploch vzdělávacích a vědecko-výzkumných pracovišť a dalších prostor objektu, které budou v rámci vzdělávání a výzkumných aktivit spojených se vzděláváním využívat jak studenti jednotlivých stupňů studia, tak i vědecko-pedagogičtí pracovníci fakulty a univerzity. Kapacita místností se rekonstrukcí navýší zejména o plochy pro výuku spojenou s výzkumem. Rovněž vzniknou nové prostory pro zázemí studentů a jejich samostudium.

Realizací projektu, který je součástí integrovaného plánu rozvoje města Atraktivní a konkurenceschopná Olomouc, budou tak naplněny snahy fakulty o:

-       modernizaci výukových prostor a zvýšení jejich kapacit o prostory, které v současnosti nelze využívat s ohledem na jejich nevyhovující stav či dispoziční. Součástí řešení je i modernizace interiérového a přístrojového vybavení;

-       rekonstrukce/modernizace laboratorních prostor přírodovědně orientovaných a rovněž prostor pro výuku specializovaných dovedností Ústavu speciálně pedagogických studií;

-       zkvalitnění a modernizování prostor pro výzkumnou činnost, jejíž součástí je potřebné technologické zázemí pro výuku spojenou s výzkumem zaměřeným na základní i aplikovaný výzkum;

-       odstranění architektonických a technických bariér pro výuku i výzkumnou činnost studentů a akademických pracovníků se specifickými potřebami.

Reg. číslo projektu: CZ.1.05/4.1.00/11.0256.

 

Zprávu připravila Pedagogická fakulta UP



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew