Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
30.06.2015, 07:42, Stáří: 9 r.

Projekt CenBiol přinesl přírodovědcům lepší zázemí pro výuku i výzkum

Autor: OK

Olomouc ( 30. června 2015) ­– Studenti i pedagogové biologických oborů Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci získali modernější pracovny, laboratoře, herbárium i zvířetník s pokusnými zvířaty. Umožnil to projekt CenBiol – Centrum biologických oborů PřF UP Olomouc – Holice za téměř 95 milionů korun, jehož realizace dnes skončila.

Rekonstrukce budovy byla nutná, protože technicky již nevyhovovala a potřebovali jsme také lepší technologické zázemí. Rekonstrukce přinesla zkvalitnění podmínek pro výuku studentů biologických a dalších oborů, které odpovídají moderním trendům,“ uvedl vedoucí realizačního týmu Vladan Ondřej.

Díky evropskému projektu se obnovy a modernizace dočkaly laboratoře, pracovny, zvířetník, herbárium i skleníky. Projekt zapadá do komplexně pojaté a z velké části již zrealizované obnovy holického areálu, v němž díky podpoře z evropských zdrojů vyrostly nové objekty a některé stávající prošly opravou.

Projekt CenBiol byl logickým vyústěním a završením snah o komplexní řešení a zabezpečení výuky a výzkumu v holickém areálu, který univerzita získala v roce 1993 od zaniklého Výzkumného ústavu zelinářského,“ doplnil Ondřej.

Projekt CenBiol (CZ.1.05/4.1.00/11.0245) se uskutečnil v rámci Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace – PO4 – Infrastruktura pro výuku na vysokých školách spojenou s výzkumem. Celková výše dotace činila 94,7 milionu korun. Z toho 85 procent hradila ze svých prostředků Evropská unie, patnácti procenty přispěl státní rozpočet České republiky.

Kontaktní osoba:
Vladan Ondřej
Přírodovědecká fakulta Univerzity Palackého v Olomouci
E: vladan.ondrej@upol.cz | T: 585 634 825



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew