Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
23.09.2013, 15:20, Stáří: 11 r.

Prohlášení rektora

(Olomouc, 23. září 2013) Dnes jsem byl informován o skutečnosti, že Mgr. Petr Sojka podal u Krajského soudu v Ostravě správní žalobu proti rozhodnutí, které souvisí s jeho nepřijetím ke studiu v doktorském studijním programu Teoretické právní vědy na Právnické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Co přesně je obsahem podané žaloby, mi v tuto chvíli není známo, neboť mi dosud její vyhotovení nebylo Krajským soudem v Ostravě doručeno. Případ nepřijetí Mgr. Petra Sojky k doktorskému studiu mi však znám je.

Děkanka Právnické fakulty UP mě informovala o administrativním pochybení, na základě něhož bylo omylem Mgr. Petru Sojkovi vyhotoveno a doručeno rozhodnutí o přijetí do doktorského studia, i když z průběhu přijímacího řízení na Právnické fakultě UP bylo zřejmé, že studium Mgr. Petra Sojky v doktorském studijním programu nebylo děkance přijímací komisí doporučeno.  Děkanka a proděkan pro doktorský studijní program a rigorózní řízení se za toto pochybení Mgr. Petru Sojkovi písemně omluvili a současně mu vysvětlili okolnosti tohoto nedopatření. Děkanka mi současně zaslala podnět, abych toto administrativní pochybení napravil tím, že její chybné rozhodnutí o přijetí zruším, což jsem na základě výše popsaných skutečností učinil a vrátil jsem věc děkance k novému rozhodnutí.

Důrazně bych se však chtěl ohradit proti jakémukoli spojování tohoto mého rozhodnutí s činností Mgr. Petra Sojky v Akademickém senátu UP či blížícími se volbami rektora UP. Uvedené dvě roviny spolu nijak nesouvisejí a takový způsob uvažování je mi cizí.

prof. RNDr. Miroslav Mašláň, CSc., rektor Univerzity Palackého v Olomouci



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew