Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
13.10.2014, 11:25, Stáří: 10 r.

Prohlášení rektora Jaroslava Millera k výsledkům voleb v Olomouci

Univerzita Palackého v Olomouci je velmi pevně spojena s městem, v němž sídlí a vykonává svou činnost. Oboustranný přínos a vzájemná provázanost jsou nezpochybnitelné a tvoří záruku úspěšnosti a konkurenceschopnosti jak Univerzity Palackého, tak města Olomouce. Mezi nejsilnější spojnice patří koncept vzdělanostního regionu, sdílení specifické atmosféry a image univerzitního města, podpora kultury a občanského dění a v neposlední řadě i ekonomická prosperita, kterou město a univerzita společně vytvářejí.

Z těchto důvodů akademická obec pozorně sleduje veřejné dění v Olomouci, kde má přirozené politické zastoupení.

Dovolte mi coby zástupci univerzity přivítat výsledky voleb do obecního zastupitelstva i bezproblémové ustavení budoucího koaličního vedení města Olomouce. Blahopřeji všem novým zastupitelům a s velkou radostí konstatuji fakt, že je řada z nich napříč politickým spektrem spojena právě s Univerzitou Palackého.

Obzvláště pak má gratulace patří budoucímu primátorovi doc. Antonínu Staňkovi a jeho náměstkům PhDr. Pavlu Urbáškovi a dr. Aleši Jakubcovi. Na vedení města se bude z pozice radního podílet také prof. Čestmír Neoral. Všechny s Univerzitou Palackého pojí úspěšná akademická dráha.     

Děkuji jim za dosavadní práci pro univerzitu a pevně věřím, že jejich angažmá napomůže k dalšímu provázání městského a vysokoškolského života ve všech podstatných aspektech.

Jmenovaným kolegům a celé politické reprezentaci přeji příznivé podmínky pro jejich činnost a rozvoj města, hodně štěstí a pevné nervy a aktivní občanskou společnost zajímající se o dění ve městě. Za Univerzitu Palackého nabízím maximální nasazení ve prospěch města a naprostou otevřenost pro spolupráci.

prof. Jaroslav Miller v. r.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew