Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
23.09.2015, 09:46, Stáří: 9 r.

Profesor Mani přednášel studentům a jednal o spolupráci

Autor: Martina Šaradínová

Sridhar Mani přednášel studentům.
Foto: Martina Šaradínová

Především studentům katedry buněčné biologie a genetiky přednášel v úterý profesor Sridhar Mani z Albert Einstein College of Medicine v New Yorku. Cílem jeho již druhé olomoucké návštěvy bylo kromě vystoupení před studenty i jednání o možnosti další spolupráce.

Profesor Mani je předním odborníkem, v současné době působí jako profesor na oddělení onkologie a genetiky. Olomoučtí studenti si mohli vyslechnout jeho přednášku na téma Mining the Microbiome Through the Pregnane X Receptor Lens, v níž se zabýval vztahem mikrobiálního metabolomu s pregnanovým X receptorem i vlivem mikrobiálního prostředí na naše zdraví. S katedrou buněčné biologie a genetiky udržuje vědec kontakty už několik let.

„Začali jsme spolupracovat v roce 2012, kdy jsem odjela na stáž do jeho laboratoře. Byla jsem zapojena do projektu studia post-translačních modifikací Pregnanového X receptoru (PXR). Další rok nás navštívila jeho doktorandka Danielle Pasquel, abychom pokračovaly v našem výzkumu. Letos se nám povedlo náš společný projekt dokončit publikací v časopisu The Journal of Biological Chemistry,“ uvedla Aneta Vávrová z katedry buněčné biologie a genetiky. Obě strany nyní jednají o dalším společném projektu.

Úterní přednáška byla součástí univerzitního projektu Podpora spolupráce v oblasti internacionalizace mezi Masarykovou univerzitou, Univerzitou Palackého, Mendelovy univerzity, JAMU a Veterinární a farmaceutické univerzity.

 

 

 

 

 

 

 



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew