Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
11.08.2016, 16:22, Stáří: 8 r.

Přírodovědecká fakulta se připojí ke Dnům evropského dědictví

Autor: Martina Šaradínová

Návštěvníci se budou moci rozhlédnout i ze střechy fakulty.
Foto: Martina Šaradínová

Přírodovědecká fakulta se i v letošním roce připojí ke Dnům evropského dědictví, a to 9. a 10. září. Jelikož se ve stejné době uskuteční i Setkání absolventů UP, část programu na „Přírodě“ budou moci navštívit účastníci obou akcí. Čekají na ně prohlídky sídla fakulty, přednášky či audiovizuální projekce, zájemci se budou moci s doprovodem podívat i na jindy nepřístupnou střechu. Navštívit mohou rovněž vědecká centra v Holici.

V pátek bude program připraven od 17:00, a to doslova od přízemí až po střechu. Zájemci se budou moci pokochat (i s pomocí dalekohledu) pohledem na město z teras hlavní budovy na Envelopě, projít si společné prostory nebo nahlédnout do moderních chemických laboratoří. Po budově se mohou vydat i v doprovodu proděkana Josefa Molnára, o historii i současném dění na fakultě se dozvědí také na přednáškách v aule v 17:00 a 18:00, na něž naváže audiovizuální prezentace. Budou si mocí projít i Geopark za budovou s horninami z Moravy a Slezska.

„Specialitou programu je prohlídka střechy budovy s technickým zázemím. Tuto možnost nabízíme jen výjimečně, zpravidla právě při Dnech evropského dědictví. Lidé se budou moci rozhlédnout po okolí a dozvědí se i mnohé o technických parametrech objektu,“ uvedla Dagmar Petrželová z oddělení vnějších a vnitřních vztahů. V pátek budou v 17:00 a 18:00 připraveni průvodci i ve vědeckých centrech v Holici.

V sobotu budou pro příchozí připraveny komentované prohlídky, využít je mohou i účastníci Absolventského setkání UP. Uskuteční se v pravidelných intervalech od 8:30 do 17:15. Sraz účastníků je v přízemí budovy u vchodu. Zájemci o prohlídku Centra regionu Haná pro biotechnologický a zemědělský výzkum a Regionálního centra pokročilých technologií a materiálů mají ve stejných časech sraz u vrátnice na ulici Šlechtitelů. Mohou využít speciální autobusové linky, jejíž rozpis najdete zde

Zájemci mohou zavítat i do interaktivního muzea vědy Pevnost poznání. V rámci Dnů evropského dědictví si tam návštěvníci 10. a 11. září budou moci vychutnat historii na vlastní kůži. V expozici Věda v pevnosti bude připravený doprovodný program, studenti jí budou každou hodinu (od 10:00 do 16:00) provázet formou divadelního představení. 

Časy prohlídek PŘF a vědeckých center

8:30

10:00

11:30

13:05

14:35

16:05

9:30

11:00

12:35

14:05

15:35

17:15



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew