Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
22.03.2016, 10:09, Stáří: 8 r.

Přihlaste se do debatního turnaje, reprezentujte fakultu a vyhrajte hodnotné ceny

Autor: Eva Hrudníková

Právnický debatní turnaj se letos uskuteční poprvé.
Repro: PF UP

Měla by se uzákonit eutanázie? Tuto otázku budou řešit účastníci Právnického debatního turnaje. Do premiérového ročníku soutěže se mohou zapojit studenti pěti právnických fakult, včetně olomoucké fakulty. Pořadatelé právě nyní přijímají přihlášky.

„Cílem soutěže je přispět k odbornému rozvoji znalostí a dovedností jejích účastníků. Ti si současně osvojí pravidla korektní diskuze. Soutěží také chceme rozvíjet odborný diskurz ohledně aktuálních či problematických právních otázek,“ naznačil Zdeněk Červínek, koordinátor soutěže pro Právnickou fakultu Univerzity Palackého. Do turnaje se mají přihlašovat dvoučlenné týmy. „Debaty se vždy účastní dva soutěžní týmy. Oba stanovenou tezi jak obhajují, tak rozporují. Debata je vedena ve formě argumentačního ping-pongu,“ přiblížil pravidla Červínek.

Fakultní kola se uskuteční v průběhu května, na olomoucké právnické fakultě to bude 25. května. Nejúspěšnější tým pak postoupí do mezifakultního finále, které pořadatelé naplánovali na 1. června do Brna. Účast ve finálové porotě přislíbila například Kateřina Šimáčková z Ústavního soudu nebo Zdeněk Kühn z Nejvyššího správního soudu, František Korbel z advokátní kanceláře Havel, Holásek & Partners nebo Tomáš Sobek z Právnické fakulty Masarykovy univerzity a Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Pro vítěze fakultního kola i mezifakultního finále jsou připraveny hodnotné ceny.

A jak se do soutěže přihlásit? Vyplněnou přihlášku je potřeba odeslat nejpozději do 30. dubna na adresu debata@law.muni.cz.

Více ZDE
http://debata.law.muni.cz/



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew