Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
09.01.2015, 17:01, Stáří: 9 r.

Poděkování knihovny dárcům aneb knihy za milion

Autor: -hs-

Oddělení doplňování fondu zahlcené knihami

V roce 2014 získala Knihovna Univerzity Palackého nejvyšší finanční prostředky na nákup literatury za celou svou historii.  

1. Nové vedení Univerzity Palackého navýšilo knihovně rozpočet o 500.000,- Kč za účelem nákupu knih do Ústřední knihovny UP.  

2. Paní proděkanka Bilíková oslovila své kolegy na Filozofické fakultě a společně uvolnili na knihy pro Ústřední knihovnu UP dalších 350.000,- Kč ze svých projektů. Konkrétně pan dr. Lečbych z katedry psychologie věnoval 25.000,- Kč,  pan dr. Seitl  40.000,- Kč, paní Mgr. Martinková z katedry obecné lingvistiky 15.000,- Kč, pan doc. Nejeschleba 90.000,- Kč, paní proděkanka Bilíková 176.000,- Kč.

3. Z projektu Internacionalizace Fakulty tělesné kultury UP v Olomouci (INTEFTEK) Mgr. Hanelové byla nakoupena do Ústřední knihovny UP odborná literatura v angličtině za 134.000,- Kč.

4. JUDr. Šínová z Právnické fakulty vyčlenila na právnickou literaturu do Ústřední knihovny UP částku 35.000,- Kč.  

5. Fakulty také navýšily své příspěvky na knihy do oborových knihoven (poboček KUP). Z projektu INTEFTEK (FTK) Mgr. Hanelové byla v roce 2014 pořízena odborná literatura v angličtině za 1.013.000,- Kč + přístup do oborové databáze Sportdiscuss (182.000,- Kč). Z grantu Pedagogické fakulty "Zvyšování kompetencí v rámci přípravy pedagogických pracovníků na UP" to bylo pro Knihovnu PřF díky pověřenému panu prof. Molnárovi 124.000,- Kč a v neposlední řadě ještě mnoho knih věnoval doc. Petr z katedry analytické chemie.

Skončilo tak dlouhodobé strádání Ústřední knihovny UP ohledně nedostatku nových přírůstků, zejména ze společenskovědních oborů. Doplnili jsme hlavně psychologii, sociologii, personalistiku, politologii, historii, filmovou a divadelní vědu, muzikologii, andragogiku, právo. Mimořádné prostředky věnované fakultami a jednotlivými dárci našim oborovým knihovnám výrazně obohatily jejich fondy.  

Všem výše jmenovaným i nejmenovaným, kteří nám umožnili nakoupit pro studenty a pedagogy spoustu krásných nových knih, patří velké poděkování Knihovny UP.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew