Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
01.12.2015, 14:51, Stáří: 8 r.

Olomouc bude hostit přední odborníky na výzkum rakoviny

Autor: OK

Olomouc (1. 12. 2015) – Nejnovější poznatky z diagnostiky a léčby nádorových onemocnění nabídne 11. ročník mezinárodní konference, kterou připravil Ústav molekulární a translační medicíny lékařské fakulty (ÚMTM). Dny diagnostické, prediktivní a experimentální onkologie, jichž se zúčastní řada špičkových vědců, budou zahájeny 2. prosince v 9.30 hodin v NH Collection Olomouc Congress.

„Konference je ojedinělou akcí v České republice, která vytváří interdisciplinární platformu pro spolupráci domácích a zahraničních odborníků a pro výměnu informací v oblasti diagnostiky, výzkumu a léčby maligních nádorů,“ uvedl ředitel pořádajícího ústavu Marián Hajdúch.

Dvoudenní program konference bude rozdělen do několika bloků, během nichž budou odborníci prezentovat aktuální vědecko-výzkumné výstupy v několika stěžejních oblastech. „Půjde zejména o výsledky výzkumu biomarkerů nádorových onemocnění, nových modelů a technologií, molekulárních cílů a vývoje protinádorových léčiv,“ přiblížil člen organizačního výboru konference Peter Vanek.

K diskutovaným tématům budou patřit také otázky poškození a reparace DNA nebo zobrazovací metody v experimentech na živých buňkách. Na konferenci naváže satelitní workshop zaměřený na zobrazování genových produktů v buňkách a tkáních.

Konference každoročně přiláká zhruba 150 účastníků z České republiky i ze zahraničí. „Účastníci přijíždějí hlavně ze Slovenska, Rakouska, Německa a Ukrajiny. Oceňují přitom, že jednání jsou vedena v anglickém jazyce,“ doplnil Vanek.

Mezinárodní konference pro výzkum rakoviny se v Olomouci uskuteční už pojedenácté. Vedle ÚMTM se na organizaci podílejí také Ústav klinické a molekulární patologie, klastr MedChemBio, výzkumná infrastruktura EATRIS-CZ a nadace Rakovina věc veřejná.

Kontaktní osoba:

Mgr. Peter Vanek | projektový manažer, člen organizačního výboru
Ústav molekulární a translační medicíny Lékařské fakulty Univerzity Palackého

E: peter.vanek@upol.cz | T: 585 632 246

doc. Marián Hajdúch | ředitel Ústavu molekulární a translační medicíny

E: marian.hajduch@upol.cz | T: 585 632 127



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew