Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
26.08.2010, 13:26, Stáří: 14 r.

Oddělení komunikace připravilo nové propagační materiály

Autor: Tomáš Chalupa

V půlce srpna přibyla do portfolia propagačních materiálů Univerzity Palackého celá řada publikací, které mají za cíl nejen propagovat univerzitu, ale také usnadnit život samotným studentům.

V první řadě jde o publikaci S námi se UPlatníte! (verze v PDF), která představuje univerzitu jako celek, seznamuje čtenáře s její historií, službami a možnostmi kulturního a sportovního vyžití. Obsahuje samozřejmě také informace o každé z fakult především z hlediska nabízených oborů a vědy a výzkumu. To vše je doplněno množstvím barevných fotografií. Publikace by měla sloužit jako základní propagační materiál, určený zejména pro prezentace na veletrzích, Dni otevřených dveří a dalších příležitostech. Cílovou skupinou jsou zejména uchazeči o studium. Publikace byla vytištěna v počtu 15 000 kusů, jejím autorem je Mgr. Tomáš Chalupa.

Velký zájem je každoročně o publikaci KudyKam – průvodce prváka po UP (verze v PDF). Jak už vyplývá z názvu, publikace je určena novým studentům univerzity, kteří nastupují do prvních ročníků. Ti na 95 stranách naleznou veškeré potřebné informace, například o menzách, kolejích, knihovně, využívání STAGu a ISICu, studentských organizacích, internetové síti, ale také Městské hromadné dopravě, poštách, bankách, kinech, klubech a restauracích. Vše je doplněno praktickými návody, radami, tipy, tabulkami a mapami. Publikace je malá a lze ji pohodlně nosit v kapse. Letošní náklad 5700 kusů byl již distribuován na všechny fakulty, a měl by tak opět sloužit současným studentům prvních ročníků, kteří publikaci dostali při zápisu. Autorem publikace je Bc. Ondřej Martínek.

Zatímco publikace KudyKam byla určena prvákům, pro studenty posledních ročníků je určena knížka Po škole – průvodce budoucího absolventa vysoké školy na cestě do reálného života. Ukončení studia s sebou nese i nutnost najít si zaměstnání. Právě pro tuto situaci by měla být knížka Po škole cenným pomocníkem. Obsahuje praktické rady a doporučení, jak správně postupovat při hledání práce, jak napsat životopis, motivační dopis a jak využívat média při hledání práce. Nechybí informace o Úřadu práce, současných právních úpravách v zákoníku práce a rady psychologa. Publikace je doplněna také o praktický test a zkušenosti úspěšných absolventů univerzity při budování jejich kariéry. Knížka byla vydána v nákladu 1500 kusů. Editory publikace jsou Mgr. Tomáš Chalupa a Mgr. Radek Palaščák, autory textů jsou vždy odborníci na danou problematiku.

Posledním přírůstkem do rodiny propagačních materiálů je bulletin pro návštěvníky promocí. Příbuzní absolventů, kteří se účastní promocí, se v něm dozví, jak bude celý slavnostní akt probíhat, jaká je úloha jednotlivých funkcionářů, jakou roli hrají insignie a jaká je jejich historie. Vše je znázorněno také ilustracemi a fotografiemi. Publikace by zkrátka měla návštěvníkům promocí usnadnit pochopení toho, co se vlastně před jejich zraky odehrává.

Portfolio propagačních materiálů v podstatě pokrývá všechny hlavní cílové skupiny, tedy zájemce o studium, studenty prvních ročníků a studenty posledních ročníků. Redakce infomateriálů Oddělení komunikace nyní pracuje na dvojjazyčné reprezentativní publikaci o univerzitě a jejích fakultách určené pro prezentaci při oficiálních návštěvách a uvažuje se také o publikaci zaměřené na vědeckou činnost univerzity. Mezi propagační materiály také brzy přibude další číslo magazínu Žurnál+, který vychází jednou za půl roku.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew