Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
07.10.2015, 13:18, Stáří: 9 r.

Nová soutěž pro žáky ZŠ v Olomouckém kraji

Sdružení OK4Inovace ve spolupráci s Pedagogickou fakultou Univerzity Palackého v Olomouci, společností Siemens s.r.o., odštěpným závodem Elektromotory Mohelnice a dalšími partnery spouští soutěž nazvanou HRA S ELEKTROMOTORY. Cílem této soutěže je motivovat žáky ke studiu elektrotechnických oborů a rozvíjet jejich technické znalosti a dovednosti. Nejúspěšnější tým vyhraje 30 000 Kč.

Soutěž je určena žákům 8. tříd základních škol Olomouckého kraje. Žáci budou mít možnost vyzkoušet si různé aktivity a především vymyslet originální hru s vlastními pravidly.

Partnery soutěže jsou Olomoucký kraj, Město Mohelnice a Svaz průmyslu a dopravy České republiky. Tato akce spadá i do konceptu celostátního projektu Roku průmyslu a technického vzdělávání.

Soutěž proběhne od 9. listopadu 2015 do února 2016.

Žáci musí sestavit tříčlenný tým, který zaregistrují na stránkách soutěže www.hraselektromotory.cz. Registrace proběhne do 25. října 2015.

Soutěž je rozdělena do tří etap. V první etapě soutěže vyplní tým vstupní test s 50 otázkami z oblasti elektrotechniky. Ve druhé etapě provedou žáci průzkum okolí, aby zjistili, kde všude se mohou setkat s aplikací elektromotorů a 5 nejzajímavějších z nich zdokumentují. Třetí etapa zahrnuje samotný návrh a případnou výrobu vlastní společenské hry s tematikou elektromotorů či elektrotechnické výroby, která má vzdělávací charakter a může ji hrát libovolný počet hráčů.

Do finále soutěže bude vybráno prvních pět týmů s nejlepším bodovým hodnocením z předchozích tří etap a bude se konat ve společnosti Siemens, s. r. o., odštěpný závod Elektromotory Mohelnice, Nádražní 25, 789 85 Mohelnice. V rámci finále budou týmy před odbornou porotou prezentovat své výsledky. Slavnostní vyhlášení vítězných týmů se uskuteční v Kongresovém sále Krajského úřadu Olomouckého kraje v Olomouci.

Podrobné informace o soutěži sledujte na webových stránkách www.hraselektromotory.cz.

 

odkaz na leták k akci:

http://www.akce4inovace.cz/wp-content/uploads/Let%C3%A1k-Hra-s-elektromotory.pdf



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew