Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
08.12.2014, 10:28, Stáří: 9 r.

Největší konference sportovních psychologů u nás uvítá ledového muže i Kvitovou

Autor: OK

Olomouc (8. prosince 2014) – Konfrontaci pohledů na mentální aspekty vrcholného sportovního výkonu nabídne pátý ročník mezinárodní konference Psychologie sportu v praxi, kterou ve dnech 12. a 13. prosince hostí Fakulta tělesné kultury Univerzity Palackého.

Jde o největší konferenci zaměřenou na problematiku psychologie sportu, která je v České republice pořádána. Charakteristická je svým systemickým přístupem, kdy se střetnou pohledy na mentální aspekty sportovního výkonu od odborníků z nejrůznějších oblastí. Slovo dostanou sportovní psychologové, trenéři, sportovci, lékaři, novináři, také rodiče,“ uvedl organizátor Michal Šafář, který je vedoucím katedry společenských věd v kinantropologii na fakultě tělesné kultury a zároveň předsedou Asociace psychologů sportu ČR.

Pozvání k řečnickému pultu přijala například dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová, mentální kouč a držitel dvaceti světových rekordů spojených s pobytem v chladu Wim Hof, propagátor kontroverzního přístupu k výchově sportovních talentů Kamevéda Pavel Zacha, světově uznávaný fyzioterapeut Pavel Kolář nebo předseda České olympijské akademie Zdeněk Haník.

Na příspěvky řečníků navážou odborné diskuzní panely, v jejichž čele zasednou další kapacity sportovního světa, mimo jiné legendární tenistka Helena Suková nebo Tomáš Gurský, který připravoval slovenské reprezentanty na vrcholné sportovní akce včetně olympijských her. „Všichni pozvaní hosté jsou respektované osobnosti ve své profesi a mají originální pohled na aplikovanou psychologii sportu,“ doplnil Šafář.

Konference Psychologie sportu v praxi: Na cestě k vítězství – mentální aspekty vrcholného výkonu bude slavnostně zahájena v pátek 12. prosince ve 13:30 v aule na děkanátu fakulty tělesné kultury v Olomouci-Neředíně. Po úvodních proslovech a informacích jako první k účastníkům promluví zmíněný ledový muž Hof s příspěvkem o mentálním tréninku jako cestě překračování limitů těla.

V programu dvoudenního setkání odborníků je také valná hromada Asociace psychologů sportu ČR nebo sobotní posterová sekce. Účastníci, jichž organizátoři očekávají 180, se také mohou těšit na společenský večer s cimbálovou muzikou.

Nejvýznamnější sportovně-psychologickou událost u nás spolupořádají Fakulta tělesné kultury Univerzity Palackého a Asociace psychologů sportu ČR, partnerem konference je přední český výrobce výživy a doplňků stravy nejen pro sportovce, společnost Nutrend.

Podrobný program a medailonky hostů konference najdete na http://goo.gl/EmGbeK.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew