Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
18.05.2016, 10:32, Stáří: 8 r.

Na čtyřicet odborníků diskutovalo na mezinárodní konferenci o rodičovské odpovědnosti

Autor: Eva Hrudníková

Konference byla pořádaná v rámci projektu IGA.
Foto: PF UP

Jako mimořádně vydařenou hodnotí účastníci i organizátoři konferenci zaměřenou na rodinné právo, která se konala počátkem května v Teplicích nad Bečvou. Tradiční mezinárodní konference přilákala na čtyřicet odborníků. Pořadatelé, Katedra soukromého a civilního procesu Právnické Fakulty Univerzity Palackého, zvolila za hlavní téma „Rodičovskou odpovědnost“.

Konference měla za cíl podpořit vědecké platformy rodinného práva na olomoucké fakultě, a to zejména prostřednictvím kontaktu s odborníky z dalších právnických fakult v České republice i zahraničí. „Účastníci vytvořili velmi kompaktní a po odborné stránce silnou skupinu. Setkání mělo podobu jedné plynulé odborné diskuze,“ zhodnotila za organizátory Renata Šínová, z katedry soukromého práva a civilního procesu. Na konferenci se řešilo například zastoupení dítěte v soudním řízení, výběr školy pro nezletilé, když se rodiče nemohou dohodnout, nebo střídavá péče. „Myslím, že pořadatelé velmi vhodně zvolili téma. Bylo poměrně úzké, a tak diskuze měla konkrétní výsledky,“ zhodnotila jedna z účastnic Vendula Bryxová.

Do Teplic nad Bečvou přijeli i zástupci českého ministerstva školství, českého i slovenského ministerstva spravedlnosti, ředitel Úřadu pro mezinárodněprávní ochranu dětí Zdeněk Kapitán nebo Daniela Kovářová, bývalá ministryně spravedlnosti. Ta nabídla účastníkům možnost, publikovat své příspěvky v Rodinných listech, jejichž je šéfredaktorkou. Pořadatelé v rámci projektu IGA navíc připravují na podzim letošního roku vědeckou monografii, která zohlední závěry, které byly v rámci diskuze přijaty.

Odborné setkání, které zaštítila profesorka Milana Hrušáková, se konalo v lázeňském domě Moravan v Teplicích nad Bečvou od 5. do 7. května. Konference byla pořádaná v rámci projektu IGA. Katedra ji organizuje jednou za dva roky, poprvé to bylo v roce 2010.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew