Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
10.12.2015, 21:12, Stáří: 8 r.

My, studenti z Neředína: Zuzana Baronová

Autor: komboys

V minulém vydání našeho seriálu byla řeč o triatlonu. Nyní na něj dojde také. Ale nejen na něj. Zuzana Baronová totiž není jen tak obyčejná studentka rekreologie. Pochází ze Slovenska, navíc se narodila na Mikuláše a dostala se na jako dobrovolník na olympiádu do Ria – to už přece musí něco znamenat, ne?

(Poznámka: Slovenština je sice češtině velmi blízká, ovšem nedovolili jsme si opravovat případné rozpory s českým pravopisem, proto prosíme o shovívavost.)

Co tě přimělo podat si přihlášku na naši fakultu?
Fakt, že študenti môžu vycestovať na študijný pobyt aj mimo Európu. V druhom rade môj obľúbený vyučujúci profesor Šimonek z UKF v Nitre, ktorý má dobré vzťahy s vyučujúcimi na FTK a vždy po návrate do Nitry rozprával o škole s veľkým entusiazmom.  V neposlednom rade veľkú úlohu zohralo to, že zahájením štúdia v Olomouci som bližšie k mojím dvom chlapom života. (smích)

Jak hodnotíš své dosavadní studium na UP v Olomouci?

Hodnotím to pozitívne. Splnilo to moje očakávania.

Jaký je tvůj vztah k Olomouci, která je považována za jediné opravdu studentské město v České republice?

Olomouc je pre mňa mestom zázrakov. Odkedy som sem prišla, tak sa len divím, čo všetko človek môže zažiť počas štúdia. Od expedičného projektu na plachetnici, po zimný kurz v prírode, či podieľať sa na zaujímavých projektoch. Olomouc je mesto plné inšpirujúcich a cieľavedomých mladých ľudí. Sú tu podmienky na šport a podpora cyklodopravy Rekola, čo je pre mňa základné kritérium každého mesta v ktorom sa rozhodnem žiť.

Každý má své favority a neoblíbence. Kdo je to pro Tebe z řad vyučujících?
Všetci (favoriti) a nikto (neoblíbenec). Každého jedného vyučujúceho uznávam, už len preto, že sa nám snažia otvoriť oči a zásobujú nás obrovským množstvom informácií, o ktorom si často myslím, že to nie je důležité, ale v konečnom dôsledku je dobré mať prehľad. Som vďačná Michalovi Petrovi za kurzy, Martinovi Sigmundovi za jeho vysokú odbornosť, taktiež ako aj  Michalovi Kudláčkovi, ktorý je vždy ochotný pomôcť. Ďakujem za šírenie pozitívnej energie Štepánovi Válkovi.

Kde a jak nejčastěji relaxuješ po náročných studijních hodinách? Máš své oblíbené místo, činnost či podnik?

Duatlon. Plávanie so spolužiakmi a kamarátmi z rekre a následne finišujeme v Kolárce. Lúka za Neředínom alebo posledné sedadlo vľavo v tramvaji č. 7.

Nejde neslyšet tvou libozvučnou slovenštinu. Co bylo důvodem volby studia v ČR?

To že mi nik nebude rozumieť ,a keď ma nahneváte, môžem vám nadávať nahlas ako napr: ty tetiva, papľuch, mešuge. Chcela som ísť smerom na západ, pretože sa rada dlho dívam na západ slnka. (smích)

Přece jen to nemáš domů úplný kousek. Jak často jezdíš do rodného města? Nebo už je domov pro tebe jinde?

Môj domov je tam, kde mám svojich blízkych. Nie je to konkrétne miesto ani mesto. Nezáleží KDE som, ale s kým som. S najbližšími sa stretávam v Olomouci, v Ostrave, v Prahe alebo v Nitre... Alebo cestujú za mnou, tam, kde sa práve nachádzam. Raz za mesiac som na ceste do svého vNitra.

Cestuješ ráda? Která země ti nejvíce učarovala a proč?

Najradšej cestujem vlakom lebo si môžem čítať bez toho, aby mi prišlo zle! Portugalsko, pretože som si najprv myslela, že je to jedna veľká džungľa plná rómskych obyvateľov. Učarovali mi ľudia, kultúra, jedlo, surfovanie a zase ľudia. Tí robia veľa.

Jistě máš ráda pohyb jako takový. Jak je to u tebe se sportovní kariérou? Jakým sportům se věnuješ?

Triatlon. To je moje rodinné dedičstvo.

Máš za sebou nějaký zaznamenání hodný úspěch. Je to tvůj dosavadní sportovní vrchol? Pokud ne, prozradíš nám, jaký to je?

Medzinárodná súťaž: Rakúsko, Ironkids - 3. miesto (2004), Rakúsk,  Irongirl - 1. miesto (2012), 2.miesto (2013) Mother & Daughter Run. Môj športový cieľ je zúčastniť sa v roku 2050 MS na Hawaii IRONMAN a vyhrať kategóriu ženy nad 60 rokov.

Máš nějaký svůj a nejen sportovní sen?

Mám. Mám ich veľa a už teraz sa mi plnia.

Dodržuješ zásady zdravého stravování? Prozraď nám, co doporučuješ. Na čem nejvíce hřešíš?

Snažím sa zdravo žiť, takže do toho spadá aj strava. Pijem banánové koktejly. Milujem nutellu, ktorú podvádzam s chlorellou a hroznovo-cesnakovými jednohubkami, ktoré som si v poslednej dobe celkom obľúbila. Tie by som vám však odporúčala jesť za prítomnosti kamarátov, aby vás bolo viac, čo vám bude zle.

Čas vánoční je už cítit na každém kroku, s ním souvisí i punčová sezona. Kolik už si letos stihla vyzkoušet punčů a jaký byl nejchutnější?

Jeden jediný som mala a nehanbím sa za to, i keď by som sa asi mala. Fínsky punč to bol, ktorý odštartoval a ukončil moju punčovú sezónu.

Co tě na první pohled upoutá na opačném pohlaví?

Zuby a energia, ktorá vyžaruje z toho človeka.

Kdybys mohla cestovat v čase, které historické období bys ráda zažila?

Do dôb, keď  sa rozhodlo, že ženská koncovka priezviska bude „-ová“, čo úplne narušilo cveng mojho šlachtického priezviska.

Jakou oblíbenou činností zaháníš stres?

Smiechom a plačom. Striedam to podľa toho, aký veľký a vážny je stres.

Pavel Petrásek se ptá, jaký je tvůj největší životní motor, co tě žene i přes nezdary pořád dopředu.

Najviac dopredu ma ženie môj priateľ a vidina cieľa, že keď to niekto už predo mnou dokázal, tak to zvládnem aj ja!

Na co by ses ráda zeptala svého následovníka v seriálu?

Čo by si robil/a práve teraz v tomto momente, kebyže neodpovedáš na tieto otázky?

Co si vybereš: sladký x slaný / pivo x víno / zadaný x nezadaný / kolo x brusle / rohlík x chleba / romantika x dobrodružství / autobus x vlak?

Sladké, víno, zadaná, kolo, rohlík, dobrodružstvo, vlak.

Pokud bys chtěla cokoliv dodat, můžeš zde:

Zbožňujem mojich spolužiakov <3 

 

Předchozí části: 

Pavel PetrásekHana Bednáříková / Tomáš Kuna / Alena Sklenářová / Tomáš Mixa / Aneta Kynčlová / Marek Talpa / Veronika Grygarová / David Babiánek / Kristýna Peringerová / Michaela Bartková / Barbora Sládečková / Radim Antel / Klára Sovová / Květoslava Krchenová / Michal Kryl / Ondřej Šiška / Nikola Kutějová / Jaroslava Hrubá / Nikita Mašterová / Jakub Jarolím / Edita Hendrychová



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew