Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
28.04.2016, 14:48, Stáří: 8 r.

My, studenti z Neředína: Jan Malota

Autor: komboys

Letní semestr se blíží ke svému konci a s tím pomalu, ale jistě finišuje i další etapa našeho seriálu. Ale nebojte, ještě na pár studentů před zkouškovým dojde. Tak třeba nyní bychom vám chtěli představit APAče Jana Malotu, který od mala hraje a nyní i trénuje golf, který mu zabírá většinu volného času. Na nás si ale chvíli našel…

Co tě přimělo podat si přihlášku na FTK?

Po ukončení střední školy jsem chtěl pokračovat studiem na vysoké škole. FTK byla jasná volba, jelikož se chci sportu věnovat i nadále.

Jak hodnotíš své dosavadní studium?

Studium zatím hodnotím velmi pozitivně. Jen tréninkové plochy na golf jsou mimo Olomouc a pro studenta bez auta komplikovaně dosažitelné, ale když se chce, vše je řešitelné. Ve škole jsem poznal spoustu nových super přátel, takže jsem zatím nadmíru spokojen.

Kdyby sis mohl vybrat studium v zahraničí, kde by to bylo a proč?

Pro studium v zahraničí bych si určitě vybral Austrálii, asi přímo Melbourne nebo Sydney. Vždy se mi tato země moc líbila a po ukončení bakaláře bych se tam rád vydal za studiem, kde získám nové sportovní i životní zkušenosti.

Kdo tě přivedl ke sportu? V kolika letech to bylo?

Ke golfu mě přivedl tatínek asi v sedmi letech. Neměl jsem moc na výběr, protože jsem měl onemocnění Perthes (odumření kyčelní hlavice).  Od čtyř do šesti let jsem měl zakázaný jakýkoliv sport, nesměl jsem běhat, skákat a musel jsem být velmi opatrný, abych se nezranil a nepřivodil si návratnost onemocnění. Takže jakýkoliv kolektivní sport nepřicházel v úvahu. Jsem přesvědčen, že golf byla dobrá volba.  Je to sport, kde hraji jen sám za sebe a za nikoho se nemůžu schovat, což mi vyhovuje.

Jaké jsou tvé nejen sportovní úspěchy a cíle?

Jako první velký úspěch pro mě je složení maturitní zkoušky a přijetí na FTK. V golfu mám řadu vítězství a umístění se na soutěžích v první desítce. Pro letošní rok je mým cílem vyhrát akademické mistrovství ČR. Minulý rok jsem se umístil na devátém místě, letos bych chtěl více zabojovat a umístit se na předních příčkách, i když konkurence v akademické sestavě je velmi silná.

Co tě nejvíce v poslední době pobavilo?

Konkrétně mě nic nenapadá, ale raduji se každý den, s rodinou doma nebo ve škole se spolužáky. Jsem obklopen prima lidmi, se kterými je sranda a dokážou člověku zpříjemnit náladu.

Se kterou hračkou sis v dětství nejraději hrával?

Budou to asi malé modely aut, angličáky. Rád jsem si s nimi hrával jak doma, tak s kamarády venku, pořádali jsme různé závody. Láska k autům mě provází od dětství.

Jaký je tvůj vztah k Olomouci?

Olomouc jsem si zamiloval hned v první chvíli, kdy jsem nastoupil do školy. Je tady vše, co člověk potřebuje pro kulturní, sportovní a další vyžití. Líbí se mi, že ve městě na ulici potkávám známé, že to není anonymní velkoměsto. Vyhovuje mi, že se všude dostanu za pár minut, ať už pěšky nebo tramvají.

Vendula Přibylová by chtěla vědět, jaký sport bys chtěl dělat, kdybys nehrál golf.

Určitě by to byl opět nekolektivní sport, kde bych mohl překonávat své limity. Bavilo by mě být automobilovým závodníkem, užívat si rychlost a adrenalin, který tento sport poskytuje.

Na co by ses rád zeptal následujícího zpovídaného?

Co bys rád/a změnil/a na FTK?

Naše fakulta letos slaví 25 let. Co bys jí popřál do budoucna?

Fakultě bych rád popřál mnoho dalších úspěšných let v českém školství a také mnoho úspěšných studentů jak ve studiu, tak ve sportu.

Vyber si z dvojic to, co je ti milejší: pivo / víno, zadaný / nezadaný, film / kniha, Internet Explorer / Google Chrome, hory / moře, maso / vege, jednodílné plavky / bikiny, Kabát / U2.

Pivo, nezadaný, film, Safari, moře, maso, bikiny, U2.

 

Předchozí části: 

Vendula PřibylováTomáš Oulehla / Monika Geržová / Luděk Lichnovský / Jana Hodonská / František Šmehlík / Patrícia Skovajsová / David Klammert / Marek Zaoral / Zuzana Baronová / Pavel Petrásek / Hana Bednáříková / Tomáš Kuna / Alena Sklenářová / Tomáš Mixa / Aneta Kynčlová / Marek Talpa / Veronika Grygarová / David Babiánek / Kristýna Peringerová / Michaela Bartková / Barbora Sládečková / Radim Antel / Klára Sovová / Květoslava Krchenová / Michal Kryl / Ondřej Šiška / Nikola Kutějová / Jaroslava Hrubá / Nikita Mašterová / Jakub Jarolím / Edita Hendrychová



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew