Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
29.10.2015, 10:13, Stáří: 8 r.

My, studenti z Neředína: Aneta Kynčlová

Autor: komboys

Týden se s týdnem sešel a je tu další díl seriálu o našich studentech. Tentokrát se představí studentka aplikovaných pohybových aktivit, tanečnice a trenérka tance Aneta Kynčlová. Aneta se původně věnovala gymnastice, ale v sedmi letech převážil tanec a podle všeho to nebyla špatná volba, jak napoví následující řádky.

Co tě přimělo podat si přihlášku na naši fakultu?

Chtěla jsem se dozvědět více nejen o sportu a volném času, ale především o práci s dětmi. Nakonec jsem zabrouzdala na obor APA, kde se kromě práce s dětmi zabýváme především prací s osobami s handicapem, který mi dává mnohem více než obyčejná tělesná výchova.

Jak hodnotíš své dosavadní studium na UP v Olomouci?

Hodně těžce. Protože jsem si řekla, že studium zvládnu bez individuálního plánu, tak jsem si to velice ztížila. Dá se to zvládnout, ale je to velice časově i psychicky náročné.

Každý má své favority a neoblíbence. Kdo je to pro tebe z řad vyučujících?

Každý vyučující mi během studia něco vzal i něco dal, a tím pádem i někam posunul. Ne každý si sedne s každým, ale to je v životě běžné, takže to neberu jako favority a neoblíbence. Nejraději však vzpomínám na hodiny s panem Šafářem.

Kde a jak nejčastěji relaxuješ po náročných studijních hodinách? Máš své oblíbené místo, činnost či podnik?

Relaxace je pro mě trochu zakleté slovo. Většinou relaxuji tak, že si večer lehnu do postele a usnu, tomu říkám ta správná relaxace na konci dne. Když se zadaří, ráda navštívím saunu, vířivku či jiné relaxace tohoto typu.

Jaký je tvůj vztah k Olomouci, která je považována za jediné opravdu studentské město v České republice?

Olomouc je mé rodné město, takže k němu mám i jiný vztah. Je to pěkné místo a jsem moc ráda, že sem tolik studentů zavítá.

Věnuješ se tanci. Přiblížíš nám, jakému konkrétně a jak ses k tomu dostala?

Tanci se věnuji od svých sedmi let, předtím jsem se věnovala gymnastice. K tanci jsem se dostala úplnou náhodou, když jsme s mamkou viděly jedno taneční vystoupení a gymnastika začala ztrácet úroveň. Konkrétně se věnuji stylu disco dance, který beru spíše sportovněji, je o vysokých fyzických výkonech a rychlosti, a modern dance, který je spíše o emocích, uvolněnosti a technice. V podstatě až dva protikladné taneční styly, které se ale navzájem doplňují.

Můžeš se pochlubit nějakými tanečními úspěchy? Máš nějaký svůj (nejen) sportovní sen?

K mým největším úspěchům patří tituly mistra ČR za disco duet a street a disco show sólo. Za duet jsme ještě na Světovém poháru získali bronz. Letos pak ve formaci, kterou trénuji a zároveň tancuji, titul vicemistra ČR a následný bronz na Světovém poháru. V Česku je v tomto tanečním stylu dost velká konkurence. Moje sny se plnily nějak tak průběžně, ale neustále se tvoří nové. Rok od roku se to ovšem mění spíše ke snům trenéra než tanečníka. Je pro mě mnohem více, když vidím posun svých svěřenců k vrcholu než úspěch mě samotné. Mým snem je vidět víc a víc děti, které trénuji, šťastných proto, že svou pílí a mou pomocí dosáhly svých snů.

Nedávno jsi absolvovala ExpediciPřesBar. Přiblížíš nám ji z tvého pohledu? Jaký byl tvůj nejsilnější zážitek?

Expedice PřesBar byla pro mě zkušenost opravdu s velkým Z a patří k nejlepším kurzům, co jsem na FTK zažila. Nikdy mě nenapadlo, co může pro někoho znamenat něco, co pro ostatní je „obyčejná věc“. Zažili jsme si krušné chvíle, například při tlačení vozíků do kopců vysypaných kamením, ale i nádherné výhledy a situace. K nejsilnějším zážitkům patřilo především závěrečné hodnocení našich hostu s tělesným, zrakovým a sluchovým postižením. Až v tu chvíli si totiž člověk uvědomí, jak moc přání jsme byli schopni během jednoho týdne splnit.

Dodržuješ zásady zdravého stravování? Prozraď nám, co doporučuješ? Případně na čem nejvíce hřešíš?

Přiznávám se, že zdravé stravě neholduji. Takže ani nic nedoporučuji. Ráda si dám něco zdravého, jindy pak pořádnou svíčkovou či vepřo knedlo zelo. A na čem nejvíc hřeším? Na Coca-cole.

Jistá skupina odborníků tvrdí, že požívání alkoholu je zdravé. Souhlasíš? A jak jsi na tom s konzumací alkoholických nápojů?

Nemyslím si, že požívání alkoholu je zdravé, ale sklenička vína ještě nikomu neublížila. Teda doufám. Ze zdravotních důvodů alkoholu příliš neholduji, ale zmiňovanou skleničku si dám ráda.

Jak zaháníš stres?

Nejčastěji právě činností, kterou dělám ráda, tedy tancem. Když jsem ve stresu, nasadím si sluchátka a jdu si zatancovat, a když nepomáhá ani to, tak skákat akrobacii. Ta je na vybití nejlepší, ale je k tomu důležité mít parťáka naladěného na stejnou vlnu.

Cestuješ ráda? Která země ti nejvíce učarovala a proč?

Na cestování už není tolik času jako dříve. Ale mezi místa, která mi utkvěla v hlavě, rozhodně patří Vesuv, Pompeje a Lanzarote.

Prozraď nám, co tě upoutá na první pohled na opačném pohlaví?

Nejvíce mě zaujmou oči a poté, jak člověk mluví a jedná.

Kdybys mohla cestovat v čase, které historické období bys ráda zažila?

Není to období, které bych chtěla zažít, ale které jsem zažila a chtěla bych znovu. Nenazvala bych to úplně historickým období, ale měla jsem ráda období mého dětství, skákání gumy, žádné počítače, klíče na krku, nahrávání z rádia na kazetu do walkmanu atd. Kdo to nezažil, tak neví, o co přichází. :D

Marek Talpa, který se v seriálu objevil před tebou, se ptá, kolik máš prstů.

Já doufám, že dohromady dvacet.

Na co by ses zeptala dalšího studenta v seriálu, Tomáše Mixy?

Jaký předmět na fakultě ti dal nejvíc zkušeností a pamatuješ na něho nejraději?

Co si vybereš: sladký x slaný / pivo x víno / zadaný x nezadaný / kolo x brusle / rohlík x chleba / romantika x dobrodružství / autobus x vlak?

Sladký, víno, zadaný, brusle, rohlík, dobrodružství, autobus.

Předchozí části: 

Marek Talpa / Veronika Grygarová / David Babiánek / Kristýna Peringerová / Michaela Bartková / Barbora Sládečková / Radim Antel / Klára Sovová / Květoslava Krchenová / Michal Kryl / Ondřej Šiška / Nikola Kutějová / Jaroslava Hrubá / Nikita Mašterová / Jakub Jarolím / Edita Hendrychová



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew