Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
21.04.2015, 15:22, Stáří: 9 r.

Milan Kolář zůstává v čele lékařské fakulty

Autor: OK

Olomouc (21. dubna 2015) – Děkanem Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci (LF UP) byl dnes zvolen Milan Kolář. Akademický senát lékařské fakulty rozhodl o tom, že bude děkanem i ve druhém funkčním období, hlasy všech přítomných senátorů. Profesor Kolář byl jediným kandidátem a ke zvolení potřeboval nadpoloviční většinu, tedy 19 hlasů od celkem 36 senátorů. Získal jich 31.

Mezi vizemi staronového děkana pro nadcházející čtyřleté období se kromě přestěhování děkanátu a rekonstrukce staré části Teoretických ústavů LF UP objevila i myšlenka zavedení systému hodnocení výuky. „Fakulta se v minulých letech intenzivně zaměřovala na hodnocení vědecko-výzkumné činnosti, ale nesmí zapomínat ani na pedagogickou práci a výuku,“ řekl Kolář na setkání s akademickou obcí fakulty.    

Novinkou bude i příprava akreditace studijního programu Veřejné zdravotnictví v české i anglické verzi. Nově by se měl zcela synchronizovat anglický a český studijní program a obnovit tzv. buddy systém. Do příštích čtyř let děkan nechce nic měnit na finančních mechanismech, ani na personálním složení vedení fakulty.

Já vám z celého srdce děkuji. Přijímám to s velkou úctou. Jako děkan lékařské fakulty spolu s vámi a celou akademickou obcí udělám všechno pro to, aby naše fakulta prosperovala,“ řekl Kolář senátorům a hostům bezprostředně po zvolení.

Formálně je Milan Kolář zvoleným kandidátem na děkana. Oficiálně jej do funkce musí jmenovat rektor UP. Jeho druhé funkční období pak bude ohraničeno daty 1. 6. 2015 – 31. 5. 2019.

 

prof. MUDr. Milan Kolář, Ph.D. (* 1964)

Lékařskou fakultu UP absolvoval v roce 1988. I. a II. atestaci z lékařské mikrobiologie získal v letech 1991 a 1994. V roce 2007 byl jmenován profesorem pro obor Lékařská mikrobiologie. Od roku 2004 byl proděkanem, od roku 2011 děkanem lékařské fakulty. Je prvním autorem nebo spoluautorem 7 monografií a 171 původních vědeckých publikací, z toho 73 v časopisech s impakt faktorem. Jeho H-index je 16.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew