Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
09.09.2016, 14:22, Stáří: 8 r.

Mezinárodní studentská vědecká konference „Odumírání lidskosti? Výchovné výzvy v současné škole“

Autor: PdF

8. – 9. listopadu 2016, Pedagogická fakulta UP

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

srdečně Vás zveme na dvoudenní mezinárodní vědeckou konferenci studentů doktorských studijních programů zaměřených do oblasti pedagogických věd.

Konference s názvem „Odumírání lidskosti? Výchovné výzvy v současné škole“ se uskuteční ve dnech 8. – 9. listopadu 2016 a je otevřena všem doktorandům prezenční i kombinované formy studia.

Konference nabízí příležitost pro vzájemné setkání, výměnu názorů a sdílení zkušeností mezi studenty doktorského studia, jejich školiteli i dalšími odborníky v oblasti pedagogiky.

Dopoledne prvního dne bude věnováno plenárním vystoupením předních odborníků z České i Slovenské republiky. Odpolední jednání bude probíhat v sekcích, které budou vytvořeny na základě tematického zaměření přihlášených příspěvků. Předepsaným formátem prezentace bude poster.

Na konferenci se lze zaregistrovat pouze s příspěvkem, který je vědecko-výzkumně vztažen do oblasti pedagogiky. Všechny prezentované příspěvky, budou-li zaslány ve stanoveném termínu a projdou-li úspěšně anonymním recenzním řízením, budou publikovány v elektronickém sborníku. Pět až sedm nejkvalitnějších příspěvků bude vybráno k publikování v recenzovaném odborném časopise e-Pedagogium.

Druhý den konference budou probíhat tematické workshopy, které budou zaměřeny jak na problematiku metodologie pedagogiky, tak na rozmanitá aktuální témata v intencích názvu konference. K vedení workshopů budou pozváni nejen akademičtí pracovníci českých a slovenských univerzit, ale také odborníci z praxe.

Aktivní i pasivní účast na konferenci (včetně workshopů) je v letošním roce pro studenty doktorského studia bezplatná.

Během září budou spuštěny webové stránky konference i elektronický registrační formulář.

Přihlásit se na konferenci bude možné do 25. října 2016, příspěvek k publikování ve sborníku (příp. časopisu) bude třeba zaslat do 14. listopadu 2016.

Těšíme se na setkání, které již po řadu let vytváří inspirativní a vstřícný prostor pro začínající vědecké pracovníky v oboru pedagogika.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew