Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
22.06.2015, 12:39, Stáří: 9 r.

Mentálně postižení sportovci v Olomouci prověří síly před světovými hrami

Autor: OK

Olomouc (22. června 2015) Do Olomouce se na konci června sjedou sportovci s mentálním postižením, aby změřili síly na Sportovních hrách Českého hnutí speciálních olympiád. Na programu události, organizované studenty Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého, jsou soutěže v bocce, gymnastice a přizpůsobených sportech a disciplíny pro děti.

„Posláním Českého hnutí speciálních olympiád je umožnit sport co nejvíce lidem s mentálním či kombinovaným postižením, přiblížit sport mentálně postižených široké veřejnosti a poukázat na kvalitní výkony spojené s radostí z pohybu v duchu fair-play,“ uvedl za organizátory student druhého ročníku aplikovaných pohybových aktivit Michal Šmíd.

Olomoucké sportovní hry zahájí v pondělí 29. června po 10. hodině na atletickém stadionu na třídě 17. listopadu, úvodní ceremoniál zpestří seskokem na plochu parašutisti z Hanáckého paraklubu. Poté již propukne sportovní zápolení. Na stadionu se uskuteční národní turnaj v bocce, italské obdobě známějšího pétanque, do turnaje zasáhne téměř stovka hráčů. Na gymnastické disciplíny, v nichž se bude soutěžit v tělocvičně fakulty tělesné kultury v Hynaisově ulici, se přihlásilo deset sportovkyň. V případě těchto soutěží se jedná o soustředění sportovců před nadcházejícími letními světovými hrami, které v červenci hostí Los Angeles.

„Připraven je také šestiboj v přizpůsobených sportech, které jsou pro speciální olympiády charakteristické, jako například hod na cíl, překážková dráha nebo hod raketkou, a v kategorii Malí sportovci pak sportovní hrátky pro děti do 8 let,“ vyjmenoval Šmíd.

Kromě sportu dojde během her i na zábavu, pořadatelé pro účastníky i návštěvníky nachystali doprovodný program, který vyvrcholí v pondělí večer hudebním a tanečním vystoupením v U-klubu. Hry zakončí závěrečný ceremoniál v úterý po obědě. „Akce je zdarma přístupná veřejnosti, všechny zájemce srdečně zveme. Přijďte podpořit sportovce,“ vyzývají pořadatelé.

Sportovní hry Českého hnutí speciálních olympiád v Olomouci se konají ve dnech 29. a 30. června pod záštitou děkana fakulty tělesné kultury Zbyňka Svozila a členky prezidia Českého hnutí speciálních olympiád Julie Wittmannové a za podpory statutárního města Olomouc.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew