Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
21.06.2016, 14:42, Stáří: 8 r.

Iniciativa „Zaparkuj“ zve na filmy i tančírny

Olomouc (21. 6. 2016) – Projekt „Zaparkuj – oživení parků v Olomouci“, za kterým stojí Univerzita Palackého v Olomouci, zahajuje v těchto dnech svou třetí sezónu. Olomoučané tak budou mít opět možnost až do října navštěvovat filmové projekce, swingové tančírny či sportovně zábavná odpoledne v prostředí olomouckých parků. Nově dojde i na populární hospodské kvízy pod širým nebem nebo turnaj v kuličkách.

První Zaparkuj letní kino proběhne již ve středu 22. června od 21 hodin v Bezručových sadech. „Diváci se mohou těšit na francouzský snímek Mikrob a Gasoil. Vypráví příběh dvou teenagerů, kteří se rozhodnou postavit si netradiční automobil a vyrazit s ním na šílenou prázdninovou jízdu,“ zve na akci koordinátor projektu Ondřej Martínek. Návštěvníci zde budou moci premiérově ochutnat nový univerzitní pivní speciál UP Ale. Filmové projekce jsou volně přístupné.

Hned o den později se v altánu ve Smetanových sadech vůbec poprvé uskuteční swingová tančírna. „Tančírny se budou konat jednou měsíčně ve spolupráci se Swing Olomouc. Od šesti do sedmi hodin se zájemci naučí základy swingu a následně si je vyzkouší v praxi během tříhodinové swingové smršti,“ dodává Martínek. V září pak proběhne i tradiční Salsa a Latino tancovačka, organizátoři mají v plánu přenést do parku i street dance.

V průběhu léta se vůbec poprvé pod širým nebem odehraje populární Hospodský kvíz nebo turnaj v kuličkách. „Ve spolupráci s fakultou tělesné kultury chceme v parcích zrealizovat i pravidelná cvičení pro různé cílové skupiny. A pokud vše klapne, dojde i na divadlo a živá hudební vystoupení,“ doplňuje výčet aktivit Martínek. Organizátoři by letos do parků rádi přenesli i edukativní aktivity a literární čtení. „Podporujeme materiálně, logisticky či mediálně další neziskové organizace a aktivity, jež jsou nám ideově blízké. V první polovině července s naším stánkem vyrazíme na hudební festival Fingers Up,“ říká Martínek.

Za iniciativou „Zaparkuj – oživení parků v Olomouci“ stojí Univerzita Palackého v Olomouci ve spolupráci se statutárním městem Olomouc a výstavištěm Flora Olomouc. Projekt se snaží již třetím rokem prostřednictvím nízkonákladových a nízkoprahových aktivit kulturního, sportovního a edukativního významu zpestřit prostředí olomouckých parků a dalších veřejných prostranství. V loňském roce navštívilo na třicet akcí přes devět tisíc lidí.

Více o projektu na www.facebook.com/zaparkuj.

Kontaktní osoba:

Ondřej Martínek | koordinátor projektu Zaparkuj

E: ondrej.martinek@upol.cz  | M: 777 587 517

Zaparkuj letní kino

22. 6. | Mikrob a Gasoil | Bezručovy sady

29. 6. | Divoká stvoření jižních krajin | Loděnice Plavby Olomouc

7. 7. | Já, Olga Hepnarová | Smetanovy sady

20. 7. | Mlčení jehňátek | Bezručovy sady



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew