Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
04.12.2013, 12:40, Stáří: 10 r.

Filozofická fakulta UP připravuje nový obor. Kvůli smlouvě přijede rektor korejské Kangman University

Autor: Lenka Skácelíková

(Olomouc, 4. prosince 2013) – Dva podpisy rektorů na smlouvě zajistí, že po deseti letech úsilí bude na olomoucké univerzitě zřízen studijní obor Korejština pro hospodářskou praxi. Rektor UP Miroslav Mašláň se ve čtvrtek 5. prosince 2013 v 15 hodin setká se svým protějškem z Kangnam University, rektorem Yoon Shinilem, aby podepsali memorandum o vzájemném porozumění. To představuje základní kámen k akreditaci nového studijního oboru, jenž by od září 2014 mohla nabízet olomoucká univerzita. Výuky se ujme prof. Park Seong Whoe z Fakulty ekonomie Kangnamské univerzity.

„O výuku korejštiny na Univerzitě Palackého v Olomouci usilujeme více než deset let. Zavedení nového předmětu nebylo ovšem možné bez zabezpečení ze strany odborníků. Až letos nás oslovilo Velvyslanectví Korejské republiky v ČR s nabídkou, že působení korejského profesora na naší alma mater finančně zabezpečí,“ uvedl vedoucí Katedry asijských studií FF UP dr. David Uher.

Propojení teorie s praxí

Doposud se na olomoucké univerzitě realizoval pouze kurz korejštiny pro studenty UP. Pokud Univerzita Palackého splní nutné podmínky akreditačního procesu, mohl by se nový bakalářský studijní obor s pracovním názvem „Korejština pro hospodářskou praxi“ začít vyučovat v zimním semestru 2014. Přijímací zkoušky by měly zvládnout čtyři desítky zájemců. „Osnovu předmětu vytváříme společně s Katedrou aplikované ekonomie FF UP. Studenti by se tak naučili nejen nový jazyk, ale uplatnili by ho současně v ekonomické praxi,“ vysvětlil Uher.

Za ideální příležitost považuje spojení teorie vyučované na olomoucké univerzitě s praxí, kterou by studenti v rámci studia mohli vykonávat v korejské automobilce Hyundai v Nošovicích. „Vidím to jako ideální příležitost pro naše absolventy. Nabídneme vzdělané lidi, kteří se domluví korejsky a vyznají se v reáliích této země. Považuji tuto možnost za dokonalé propojení teorie a praxe, o kterém se v poslední době tolik mluví,“ dodal Uher.

Prof. Park Seong Whoe působí na Kangnam Univeristy a zaměřuje se na management a aplikovanou ekonomii: http://web.kangnam.ac.kr/knu_english/about/introduction.jsp.

Zprávu připravila Lenka Skácelíková, oddělení komunikace UP



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew