Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
01.11.2013, 08:07, Stáří: 10 r.

Fakultu tělesné kultury dál povede Svozil, pedagogická fakulta má nového děkana

Autor: -ok-

Čestmír Serafín a Zbyněk Svozil. Děkani pro období let 2014-2018.

Olomouc (31. října 2013) Akademické senáty Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého a Pedagogické fakulty Univerzity Palackého dnes zvolily nové kandidáty na děkany pro funkční období 2014–2018. Oba senáty stály před jednoduchou volbou – zvolit, nebo nezvolit. O oba posty se vždy ucházel jen jediný kandidát. Zvolené kandidáty musí do funkce děkana oficiálně jmenovat rektor.

V čele fakulty tělesné kultury zůstává dosavadní děkan Zbyněk Svozil. V příštím roce zahájí své druhé funkční období. Z 15 senátorů mu svůj hlas dalo 10 z nich.

Pedagogickou fakultu povede doc. Čestmír Serafín. Nahradí dosavadní děkanku Libuši Ludíkovou, která po druhém funkčním období již nemohla kandidovat. Pro Serafína se vyslovilo 16 z 21 senátorů.

„Stávající tým odvedl podle mého dobrou práci, počítám s ním i pro další funkční období,“ řekl Svozil bezprostředně po volbě na adresu proděkanů. Svozilovou prioritou je systémová provázanost studijních oborů s nabídkou dalšího vzdělávání a zvyšování nabídky cizojazyčných vzdělávacích oborů. K chystanému projektu Baluo uvedl, že fakulta získala 120 milionů korun, a nyní jde o to, je co nejlépe využít ve prospěch nového vědeckého centra zaměřeného na kinantropologii, ve střední Evropě ojedinělého.

„Škoda, že akademická obec nepřišla s větším počtem kandidátů na děkana. Vždy se lépe hovoří o vizích, když jsou na stole i jiné varianty. Není jednoduché být jediným kandidátem, neměl jsem možnost v soupeření dokázat, že ty mé vize jsou pro fakultu lepší,“ řekl po volbě Serafín. Při prezentaci svých tezí zmínil, že by si přál, aby se pedagogické obory vyučovaly jen na pedagogické fakultě. Také by rád etabloval oborové didaktiky jako plnohodnotné vědní disciplíny. Dosud byl proděkanem pro výstavbu a rozvoj fakulty.

Volby děkanů letos probíhají na čtyřech z osmi fakult UP. Na počátku října byl děkanem filozofické fakulty podruhé zvolen Jiří Lach, přírodovědecká fakulta volí děkana 4. prosince.

Pro období 2014–2018 byl 16. října 2013 tzv. velkým senátem univerzity zvolen také nový rektor. Stal se jím historik Jaroslav Miller.

________________________________________________________________________

doc. PhDr. Zbyněk Svozil Ph.D. (*1961)

Univerzitu Palackého absolvoval v roce 1986, obor tělesná výchova – německý jazyk na pedagogické fakultě. Na FTK nastoupil v r. 1990 jako odborný asistent, od r. 2001 byl vedoucím katedry kinantropologie. Děkanem je od r. 2010. Svozil je vícenásobný mistr Československa a ČR v plavání, vodním pólu a sportovním potápění.

____________________________________________________________________

doc. Ing. Čestmír Serafín, Dr. (*1965)

Absolvent Vysoké školy báňské – Technické univerzity v Ostravě. Na UP působí od r. 1996. Je autorem monografií a odborných článků o didaktice elektrotechniky. Mezi jeho koníčky patří četba a film.

 

Zprávu připravilo oddělení komunikace UP



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew