Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
08.12.2015, 10:40, Stáří: 8 r.

Fakulta upevňovala kontakty s fakultními školami

Autor: Martina Šaradínová

Setkání se zástupci fakultních škol se konalo poprvé v Pevnosti poznání.
Foto: Martina Šaradínová

O pedagogických praxích, aktivitách Pevnosti poznání, studentských spolcích či soutěžích pro nadané studenty a žáky hovořili v pondělí zástupci přírodovědecké fakulty a fakultních škol. Na setkání, které se koná každý rok, nechyběli ani koordinátoři fakultních škol.

„Spolupráce se školami si moc vážíme. Jako velmi přínosné hodnotím například partnerství při projektu Badatel, který vyhledává mladé vědecké talenty. Někteří středoškoláci byli v soutěži velmi úspěšní a i díky spolupráci s našimi vědci začali studovat na naší fakultě,“ uvedl děkan Ivo Frébort.

Setkání se poprvé konalo v Pevnosti poznání, kterou si následně zástupci škol prohlédli. Ředitel Matěj Dostálek je seznámil a činností interaktivního muzea vědy. „Školy jsou jednou z našich významných cílových skupin, máme portfolio výukových programů pro základní i střední školy. Naším cílem je nabídnout zajímavé doplnění učiva,“ řekl Dostálek.

Své zastoupení mělo na setkání 36 z celkových 43 fakultních škol přírodovědecké fakulty. Z Rožnova pod Radhoštěm přijela Bohuslava Pajurková ze Střední školy zemědělské a přírodovědné. „Spolupráce je pro nás přínosná, je dobré, že se domlouváme. Jsem ráda, že jsem si mohla prohlédnout Pevnost poznání. Naši žáci už tu byli, i když je to pro nás dost daleko. Ale expozice fyziky se mi moc líbí, takže určitě zase přijedeme,“ prozradila Pajurková.

K tradičním partnerům fakulty patří olomoucké hejčínské gymnázium. „Spolupráci s přírodovědeckou fakultou považujeme za zcela zásadní nejen pro další zkvalitňování výuky tolik potřebných přírodovědných oborů, ale zejména pro přípravu a výchovu budoucích pedagogických pracovníků. Velmi nás těší, že se naši studenti zapojili aktivně do činnosti Pevnosti poznání, což svědčí o tom, že jsme se vydali správným směrem,“ domnívá se ředitel gymnázia Karel Goš.

S fakultními školami na Moravě a ve východních Čechách bude v tomto akademickém roce udržovat kontakty 56 koordinátorů, z toho je zhruba polovina studentů.

 

 



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew