Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
11.01.2016, 13:05, Stáří: 8 r.

Fakulta se představí na Dni otevřených dveří

Autor: Martina Šaradínová

Ilustrační foto: Martina Šaradínová

Informace o podmínkách přijímacího řízení, nabídce studijních oborů, uplatnění absolventů v praxi, ale i o zajímavostech z různých  oborů získají v sobotu 16. ledna návštěvníci Dne otevřených dveří na přírodovědecké fakultě. Zájemci si budou moci prostory prohlédnout od 9:00 do 14:00.

„Usilujeme o kvalitní studenty, a proto věřím, že uchazeči Den otevřených dveří využijí k tomu, aby získali informace přímo u zdroje. Je určitě dobré navštívit konkrétní katedru a poznat zdejší atmosféru na vlastní kůži,“ uvedl proděkan Roma Kubínek.

Odpovědi na řadu dotazů mohou získat zájemci na dvou informačních blocích, které se uskuteční v aule v 9:00 a 11:00. Detailnější informace jim poskytnou i pracovníci na jednotlivých katedrách.

Návštěvníci si kromě učeben a společných prostor prohlédnou i specializované laboratoře, v nichž se dělá špičková věda. Uvidí například ukázky specializovaných vyšetření zraku, zjistí, jak se chovají magnetické nanočástice, jak se měří na skenovacím elektronovém mikroskopu nebo jak funguje unikátní zařízení, které sleduje pohyb očí při práci s počítačem.

Den otevřených dveří se koná na všech osmi fakultách Univerzity Palackého. Zájemci mohou zavítat i do muzea vědy Pevnost poznání. Zdarma pro ně bude otevřena expozice Věda v pevnosti, ostatní části jsou přístupné za běžné vstupné. Animátoři seznámí zájemce s expozicemi, na jejichž tvorbě se podíleli především odborníci z přírodovědecké fakulty. Chybět nebude ani projekce v digitálním planetáriu.

 

 

 



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew