Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
01.09.2016, 11:14, Stáří: 8 r.

Fakulta přijala do svých řad nové studenty

Autor: Martina Šaradínová

Zápisy do prvního ročníku bakalářského studia dnes vyvrcholily.
Foto: Martina Šaradínová

Do řad vysokoškoláků tento týden oficiálně vstoupilo téměř tisíc nových studentů bakalářských studijních oborů na přírodovědecké fakultě. Zápisy odstartovaly v pondělí a vrcholí dnes. Další zájemci se budou moci zapsat ještě v polovině září, kdy jsou zápisy určené rovněž pro uchazeče z druhého kola přijímacího řízení. Zápisy pro navazující magisterské studium se uskuteční 7. září.

„Vloni se do prvního ročníku bakalářských studijních oborů zapsalo 1400 studentů. Letos jich máme prozatím 843. Předpokládáme, že konečné číslo bude o něco nižší než loni,“ uvedl vedoucí studijního oddělení Jiří Mazal.

Dnes zápisy absolvovali novopečení studenti oborů Aplikovaná informatika, Molekulární a buněčná biologie a Optometrie. Od studijních referentek i proděkana pro studijní, sociální a pedagogické záležitosti Romana Kubínka získali informace o studiu, kreditním systému, ale třeba i možnostech volnočasového vyžití v Olomouci. 

Studentem bakalářského oboru Optometrie se dneškem stal mimo jiné Michal Wunsch. „Je to přesně to, co jsem chtěl vždy dělat. Oční optiku jsem vystudoval na Střední zdravotnické škole Merhautova v Brně a nyní budu ve studiu pokračovat. Jednou bych rád pracoval v někde v optice,“ prozradil student.

Posluchače prvního ročníku bakalářského studia čeká ještě v úvodu akademického roku imatrikulace. Ta se uskuteční ve dnech 5. až 7. října.

Přírodovědecká fakulta pro akademický rok 2016/2017 přijala v prvním kole zhruba 3800 přihlášek. Nejvyšší zájem měli uchazeči o obor Molekulární a buněčná biologie  (271 přihlášek), Aplikovanou informatiku (226) a Biochemii (214). V druhém kole přijímacího řízení se přihlásilo 430 uchazečů.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew