Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
13.11.2015, 08:29, Stáří: 8 r.

Exprimátor Prahy prozradí, jak lze skloubit politiku s odborností geografa

Autor: Martina Šaradínová

Exprimátor a absolvent přírodovědecké fakulty Tomáš Hudeček.
Foto: archiv KG

Jak mohou primátorovi Prahy pomoci znalosti geografie? I o tomto tématu bude na své alma mater hovořit současný pražský zastupitel a exprimátor Tomáš Hudeček. Přednáška nazvaná Jak se řídí hlavní město? se uskuteční na přírodovědecké fakultě ve čtvrtek 19. listopadu od 15:00.

Bývalý pražský primátor vystudoval v Olomouci obor Matematika – geografie. V doktorském studiu pokračoval na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy, působí jako vysokoškolský pedagog.

„Na studium vzpomínám jako na pár krásně prožitých let. Studium geografie a matematiky mělo obzvláště ve zkouškovém zvláštní přínos - byl to obor proti úplnému zmagoření. Vždy jsem se měsíc učil matematiku (tedy souvislosti, zákonitosti a systém) a pak jsem už úplně zoufalý totálně změnil styl a 14 dní se učil fakta a fakta a fakta. Myslím, že takováto pestrost do života patří,“ vzpomněl před časem na studia v Olomouci Hudeček.

Na přednášce, kterou pořádá Katedra geografie v rámci Dnů geografie 2015, bude Hudeček hovořit o svých zkušenostech z primátorské pozice v letech 2013 až 2014. Mimo jiné by se účastníci měli dozvědět i odpověď na otázku, zda a jak se daří v politice prosazovat odborný pohled na věc. Přednáška se uskuteční v učebně LP 2005 ve druhém podlaží.

 

 

 

 

 

 



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew