Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
19.06.2009, 12:05, Stáří: 15 r.

Erasmus Student Network UP Olomouc hledá nové členy

Autor: Ondřej Martínek

Jsi student/ka a nebaví tě jen studovat? Chceš si procvičit jazyk a poznat nové zahraniční, ale i české přátele? Pak je zde právě pro tebe studentská organizace Erasmus Student Network UP Olomouc, jež je oficiální místní pobočkou největší mezinárodní studentské organiazce na světě ESN International.

Do svých řad stále hledáme nové členy a hlavně "buddies" - průvodce zahraničních studentů přijíždějících do Olomouce studovat, kteří pomohou "zahraňákům" především v období po příjezdu a přispějí tak k jejich integraci (vyzvednutí po příjezdu, pomoc s vyřízením formalit ve škole a na kolejích, představení Olomouce, administrace na úřadech...). Odměnou ti bude nejen zdokonalení se v cizím jazyce, ale také možnost poznat jiné národnosti, najít si přátele v zahraničí či informace o výjezdech za hranice z první ruky. ESN UP Olomouc také každoročně pořádá výlety, workshopy či parties pro své členy.

ESN je nezávislá mezinárodní studentská organizace, která podporuje studentské mobility a v současnosti sdružuje přes 270 evropských studentských klubů, které se starají o zahraniční studenty během jejich stáží v 33 zemích Evropy. Cílem ESN je seznámit zahraniční studenty s naší kulturou, zvyky a lidmi a také umožnit vzájemné bližší poznávání studentů. Členové olomouckého klubu pak připravují pro zahraniční studenty volnočasové aktivity (výlety, párty, sport...) a všemožně jim pomáhají při jejich pobytu na UP. Do ESN UP Olomouc vstupují studenti s nadšením pro mezikulturní vztahy a s touhou dozvědět se a naučit něco nového. Spektrum působnosti spolku je ale natolik rozsáhlé, že zapojit se může kdokoli beze strachu, že neumí dostatečně dobře anglicky.

V případě zájmu o "buddy system" piš na esnup.buddy@gmail.com. Více informací také na na www.esnup.upol.cz.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew