Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
27.10.2015, 10:31, Stáří: 8 r.

Erasmus Mundus dává doktorandům příležitost studovat na prestižních univerzitách v JAR

Autor: -sb-

V rámci čtyřletého projektu EUSA_ID (Capacity Building in Higher Education for an improved cooperation between the EU and SA in the field of Development Studies) mají studenti doktorských programů na vysokých školách v ČR možnost vycestovat na rok do Jihoafrické republiky a studovat či realizovat výzkum na některé z tamních prestižních univerzit. V ČR výjezdy doktorandů zprostředkovává Katedra rozvojových studií UP v Olomouci, která je součástí projektu EUSA_ID od roku 2013. Uzávěrka tohoto kola výběrového řízení je 20. 11. 2015.

Program je relevantní hlavně pro doktorandy zabývajícími se rozvojovou problematikou, ekonomickým rozvojem nebo tématy spojenými se sociálními vědami či filozofickými obory. Mezi nabízenými univerzitami je University of the Western Cape (School of Government/Institute for Social Development), Nelson Mandela Metropolitan University (Department of Development Studies), University of Cape Town (School of Economics), University of Fort Harare (Department of Development Studies), University of KwaZulu Natal (School of Development Studies) a University of Limpopo (Turfloop Graduate School of Leadership). Cesta je plně hrazena a měsíční doktorandské stipendium činí 1500 EUR/měsíc.

Program EUSA_ID umožňuje výměnu studentů a akademických i administrativních pracovníků mezi evropskými a jihoafrickými univerzitami. Studenti z partnerských institucí v JAR naopak mohou až dva roky strávit studiem magisterského a doktorského oboru International Development Studies na UP v Olomouci.

Více informací o projektu i informace o aktuálně probíhajícím kole výběrového řízení naleznete na webu www.eusa-id.eu. V případě dotazů kontaktujte Mgr. Martina Schlossarka (martin.schlossarek@upol.cz).



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew