Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
18.04.2016, 10:39, Stáří: 8 r.

Dvě fakulty Univerzity Palackého přijímají přihlášky na vybrané obory

Autor: OK

Olomouc (18. dubna 2016) – Zejména uchazeči o některé přírodovědné obory mají ještě šanci přihlásit se ke studiu na Univerzitu Palackého v Olomouci. Tamní přírodovědecká fakulta vyhlásila druhé kolo přijímacího řízení u více než dvou desítek bakalářských studijních oborů, přihlášky lze podávat do 15. července. Až do konce července mohou podávat přihlášky i uchazeči o bakalářské studium, které realizuje cyrilometodějská teologická fakulta spolu s CARITAS – Vyšší odbornou školou sociální v Olomouci.

Druhé kolo přijímacího řízení jsme vypsali u oborů, u nichž se v prvním kole nepodařilo zcela naplnit kapacitu. Týká se to především bakalářského studia. Druhé kolo se ale letos koná u výrazně menšího počtu oborů než před rokem a v dohledné době bychom od něj rádi zcela upustili,“ uvedl proděkan přírodovědecké fakulty Roman Kubínek.

Zájemci se mohou hlásit zejména na fyzikální obory, o něž je tradičně nižší zájem. I tento poměrně dlouhodobý trend má své výjimky – například zájem o obor Nanotechnologie letos předčil očekávání. Volná místa jsou také na některých chemických, matematických či biologických oborech, hlásit se lze rovněž například na obory Bioinformatika, Aplikovaná statistika či Environmentální geologie. Druhé kolo přijímacího řízení se týká i několika oborů navazujícího magisterského studia (podrobný přehled).

Druhé kolo přijímacího řízení tradičně vypisuje i cyrilometodějská teologická fakulta pro bakalářské studijní obory Charitativní a sociální práce a Mezinárodní sociální a humanitární práce, které připravuje společně s CARITAS – Vyšší odbornou školou sociální v Olomouci. Ostatní fakulty druhé kolo přijímacího řízení nevypsaly.

Univerzita Palackého přijala pro akademický rok 2016/2017 v první kole přijímacího řízení téměř 28 000 přihlášek ke studiu. Uchazeči je podávali do konce února. Nejvíce se jich hlásí na filozofickou a pedagogickou fakultu.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew