Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
21.02.2011, 09:00, Stáří: 13 r.

Akademické dny Univerzity Palackého v Olomouci

Autor: Ondřej Martínek

Ilustrační foto archiv OK

65. výročí obnovení olomoucké univerzity 19.–26. února 2011

sobota 19. února

REPREZENTAČNÍ PLES UP

Regionální centrum Olomouc | 19.00 | vstup: 290 Kč pro studenty / 390 Kč ostatní
Výroční ples Univerzity Palackého, tentokráte s TOP Bandem se sólisty, Cimbálovou muzikou Strážničan a Rose Bandem. Na programu je také předtančení, ukázka společenských tanců a taneční show KST Quick Olomouc. Vrcholem večera bude koncertní vystoupení Jitky Zelenkové. Večerem provází Pavel Hekela. Vstupenky jsou v prodeji od 7. února v Konferenčním servisu UP, Biskupské nám. 1, tel. 585 631 054. Plakát

pondělí 21. února

DARUJ KREV S REKTOREM UP

Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice Olomouc | 10.00
Akce propagující dobrovolné dárcovství krve. Rektor UP prof. Miroslav Mašláň a další členové vedení UP dobrovolně darují krev na Transfuzním oddělení Fakultní nemocnice Olomouc. Přijďte darovat krev také! Akci pořádá o. s. Pomáháme pomáhat ve spolupráci s Univerzitou Palackého. Více o dárcovství na www.pomahamepomahat.cz. Plakát 

ZVONY OLOMOUCKÝCH KOSTELŮ

Olomoucké kostely a chrámy | 15.00
Ve tři hodiny se rozezvučí zvony olomouckých kostelů (sv. Mořice, sv. Michala a sv. Václava). Již tradičně připomenou, že 21. února 1946 touto dobou zvěstovaly Olomoučanům, že byl před několika minutami přijat zákon o obnovení olomoucké univerzity, a naplnil se tak sen jejich předchůdců o univerzitním městě Olomouc.

úterý 22. února

OCENĚNÍ AUTORŮ MONOGRAFIÍ, MIMOŘÁDNÝCH PUBLIKAČNÍCH POČINŮ A STUDENTŮ UP

Aula Právnické fakulty UP | 10.30
Rektor UP na tradičním slavnostním ceremoniálu ocení autory monografií, mimořádných publikačních počinů a úspěšné studenty UP. Předání ocenění bude spojeno s výstavou oceněných monografií a další produkce Vydavatelství UP (Malý sál 2 – Právnická fakulta UP).

ŘEKNĚTE TO NAROVINU! (22.-24. 2.)

Ústřední knihovna UP (Zbrojnice, 1. patro, předsálí) | po celé čtyři dny
Instalace velkoformátových ploch s možností na ně napsat své názory, připomínky, pochvaly i výtky na jakákoli témata týkající se Univerzity Palackého. Zajišťuje o. s. Studenti UP ve spolupráci s UP v Olomouci.

I VY MŮŽETE NĚCO ZMĚNIT! (22.-23. 2.)

Ústřední knihovna UP (Zbrojnice, 1. patro, předsálí) | denně 11.00-16.00
Informační stánek k letošním volbám do akademických senátů. Přijďte zjistit, co jsou to akademické senáty, jak fungují, jak být zvolen a jak volit. Přijďte najít důvod, proč jít k volbám. Rozhodujte o sobě!

JARMARK STUDENTSKÝCH ORGANIZACÍ

Ústřední knihovna UP (Zbrojnice) | 11.00–16.00
V rámci Jarmarku studentských organizací, které působí při univerzitě, studenti formou prezentací a workshopů představí nejen akademické obci své aktivity sportovní, umělecké, kulturní a vzdělávací.

ZÁVOD V BĚHU DO 10. POSCHODÍ

VŠ kolej B. Václavka | 16.00–19.00
Závod studentů a zaměstnanců UP v běhu do 10. poschodí vysokoškolských kolejí Bedřicha Václavka na Šmeralově ulici. Soutěžit se bude v mužské a ženské kategorii, první tři místa v každé kategorii získají zajímavé ceny. Akci pořádá o. s. Studenti UP a OLIVER VŠ LIGA Olomouc. Registrace do 15. února na ondrej.martinek@upol.cz.

TALKSHOW NA CUCKY

Filmový sál Uměleckého centra UP (Konvikt) | 19.30 | vstup volný
Hosty populární talkshow plné scének a písní moderované herci Divadla na cucky budou tentokrát profesor Miroslav Mašláň, rektor UP, a Martin Novotný, primátor statutárního města Olomouc. Akci pořádá o. s. Divadlo Konvikt ve spolupráci s UP v Olomouci.

středa 23. února

 

ONLINE CHAT S REKTOREM UP

http://www.zurnal.upol.cz/chat | 13.00-14.00
Již podruhé bude má široká akademická obec možnost zapojit se do chatu s rektorem UP, prof. Miroslavem Mašláněm. Zeptejte se nejvyššího představitele univerzity na to, co vás zajímá ve vztahu k univerzitě a jejímu vedení. Své dotazy můžete zasílat do úterý 22. února na ondrej.martinek@upol.cz, nebo je pokládat přímo v rámci chatu ve středu 23. února.

 

Ve zdravé Olomouci zdravý zub | po celý den

OC Haná, OC City, Olympia, Prior
Studenti Zubního lékařství LF UP se rozhodli v rámci AD UP propagovat zdravé a správné čištění zubů. Během středy je budete moci potkat v olomouckých obchodních centrech, kde vám v týmech názorně předvedou, jak si správně čistit zuby na modelu zubů. Zároveň budou studenti se zájemci vyplňovat krátký dotazník o ústní hygieně.

ZABRISKIE POINT

Kino Metropol | 15.00 | vstup volný
Ve středu můžete v rámci Akademických dnů můžete navštívit speciální projekci v kině Metropol. Na programu bude snímek Zabriskie Point (USA, 1970, anglicky s českými titulky) režiséra Michelangela Antonioniho. Nejkontroverznější film tohoto klasického tvůrce (např. Zvětšenina) reaguje na bouřlivou atmosféru konce šedesátých let na amerických univerzitách a na příběhu dvou náhodných milenců putujících pouští se zamýšlí nad podstatou revolučních hnutí. Více o filmu.

STUDENTSKÁ MŠE

Kostel Panny Marie Sněžné | 19.00
Pravidelnou studentskou mši, tentokrát tematicky zaměřenou na obnovení UP, bude výjimečně sloužit Mons. Jan Graubner, arcibiskup olomoucký a metropolita moravský. Akci pořádá o. s. Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc ve spolupráci s UP.

TOMÁŠ LEBEDA: KŘESŤANSKÉ HODNOTY VE VOLBÁCH

Centrum Aletti | 20.10
Doc. PhDr. Tomáš Lebeda, Ph.D., je politolog a vedoucí Katedry politologie a evropských studií Filozofické fakulty Univerzity Palackého. Specializuje se na oblast voleb, volebních systémů a volebního chování. V rámci Akademických dnů UP se uskuteční jeho přednáška na téma Křesťanské hodnoty ve volbách, a to 23. února od 20.15 hodin v Centru Aletti (Křížkovského 2). Akci pořádá Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc.

čtvrtek 24. února

PROMOCE ABSOLVENTŮ DOKTORSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU, PŘEDÁNÍ JMENOVACÍCH DEKRETŮ DOCENTŮM

Aula Právnické fakulty UP | 11.00
Slavnostní akt Univerzity Palackého, na němž převezmou diplomy noví doktoři, kteří úspěšně zakončili svá postgraduální studia na šesti fakultách UP (CMTF, LF, FF, PřF, PdF a FTK). Rektor UP rovněž předá jmenovací dekrety novým docentům.

pátek 25. února

VISEGRAD CHORAL BRIDGES

Aula Filozofické fakulty UP | 18.30 | vstup volný
Společný koncert univerzitních pěveckých sborů Mladosť Banská Bystrica (SK), Educatus Krakow (PL) a Ateneo UP Olomouc. Koncert spojený s předáním prestižního ocenění Unie českých pěveckých sborů „Sbor roku“. Více na http://ateneo.upol.cz/. Plakát (pdf)

sobota 26. února

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ REKTORÁTU UP

Rektorát UP, Křížkovského 8 | 9.00–14.00
Den otevřených dveří na Rektorátu Univerzity Palackého spojený s možností prohlídky jedinečného barokního objektu z konce 17. století – bývalého Proboštského domu, který se v roce 1946 stal sídlem rektorů univerzity.

CARMEN

Moravské divadlo Olomouc | 19.00
Slavnostní představení nejslavnější francouzské opery Carmen v rámci Akademických dnů UP. Vstup pouze s pozvánkou.

 

Změna programu vyhrazena

Bližší informace k programu:
Bc. Ondřej Martínek
E: ondrej.martinek@upol.cz
T: 585 631 028, M: 777 587 517



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew