Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
11.09.2016, 10:18, Stáří: 8 r.

Absolventi po 25 letech obnovili promoční slib

Autor: Martina Šaradínová

Na stříbrnou promoci přijelo na 60 absolventů.
Foto: Martina Šaradínová

Zejména možnost potkat se s někdejšími kolegy, kamarády i učiteli přiměla většinu bývalých absolventů k účasti na sobotní stříbrné promoci. Přírodovědecká fakulta ji pořádala už po osmé, tentokrát svůj promoční slib po 25 letech slavnostně obnovilo na 60 absolventů.

„Mně se tato akce moc líbí a ne každá vysoká škola ji pořádá. Jsem moc ráda, že právě moje alma mater má takovou tradici a své absolventy takto svolává. Pro nás je to šance se po letech vidět. Náš kruh měl sraz u příležitosti pětadvacetiletého výročí od promoce letos v květnu, byla to taková generálka na dnešek. Tady se ale vidíme i s lidmi z jiných oborů,“ objasnila důvody své účasti Simona Jiránková, absolventka oboru Matematika-zeměpis, která přijela z Jičínska.

Zejména jako příjemné společenské setkání vnímal stříbrnou promoci i Jiří Šafář z Olomouce, absolvent oboru Systematická biologie a ekologie. „Byl jsem tu shodou okolností loni, když měla moje tchýně zlatou promoci, a to byla atmosféra mnohem vážnější, obřadnější. My mladší to asi zase tak neprožíváme. Osobně vítám stříbrnou promoci jako možnost potkat se s lidmi, s nimiž jsem se delší dobu neviděl. S kolegy od nás z kruhu jsme v kontaktu pořád, naposledy jsme měli sraz před čtyřmi lety. Ale jsem rád, že jsem se tady potkal s některými, které znám z kolejí, ale od té doby jsme se neviděli. Je to takové příjemné společenské setkání,“ řekl Šafář.

Po slavnostním aktu čekala na stříbrné absolventy přednáška o současných aktivitách fakulty a aktuálních studijních oborech, odpoledne si mohli projít budovu s průvodcem, a to doslova od podzemí až po střechu. Ujít si nenechali ani možnost vyfotit se u Stromu absolventů, který od pátku krášlí parčík za fakultou.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew