Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
07.11.2011, 15:15, Stáří: 13 r.

Fakulta tělesné kultury se prezentuje novým spotem s názvem Pohněte se dál!

Autor: Martin Kučera
Flash is required!

V rámci zlepšení fakultních public relations se na začátku letošního kalendářního roku začalo pracovat na novém spotu, kterým se Fakulta tělesné kultury (FTK) bude prezentovat. Autorem je student žurnalistiky Lukáš Masner, který společně s týmem spolupracovníků myšlence videoklipu o FTK vdechl život. Světovou premiéru si tento promo klip odbyl na slavnostním galavečeru 20. Výročí FTK, který se uskutečnil 1. 11. 2011 v Arcibiskupském paláci.

„Autorům klipu se podařilo obrazem, hudbou i slovy poutavě vyjádřit, čím je FTK zajímavá. Klip obsahuje spoustu sdělení, která jsme chtěli dostat ke studentům středních škol,“ hodnotí spot proděkan pro rozvoj a vnější vztahy Mgr. Radek Hanuš, Ph.D.

Klip je koncipován tak, aby vyjadřoval rozmanitost fakulty, demonstroval, co vše může student během studia zažít a dal divákovi nahlédnout do fakultních prostor – jak do učeben a sportovních zařízení, tak do laboratoří nebo menzy. Je cílen jak na středoškoláky, kteří se rozhodují kam budou dále ve studiu pokračovat, tak na současné studenty a zaměstnance a v neposlední řadě na širokou veřejnost.

V jeho první části podkreslené hudbou od Mobyho může divák zaznamenat široké množství sportovních, outdoorových ale i výzkumných a vědeckých aktivit, které jsou na FTK provozovány. Jak je ze spotu patrné, studenti se kromě získávání teoretických vědomostí a praktických pohybových dovedností účastní nejrůznějších sportovních a zážitkových kurzů a nechybí samozřejmě ani možnost získání trenérských a instruktorských licencí. Součástí fakulty jsou i kvalitně vybavené laboratoře, ve kterých probíhají výzkumná šetření a testování.

Druhá část je pak oslavou pohybu s důrazem na jeho krásu a vznešenost, což je elegantně vyzdviženo podbarvením vážnou hudbou. Z těchto záběrů si divák může utvořit představu o sportovním vyžití během studia.

„Je v tom dynamika, radost, optimismus. Kdybych se rozhodoval kam mám jít jako maturant, myslím, ze by mě to ovlivnilo“ zapolemizoval doc. Zbyněk Svozil, současný děkan FTK, který jedním dechem zdůraznil, že dopad spotu není jen o uchazečích, ale má mnohem širší podtext.

Videoklip je možné zhlédnout na univerzitním kanálu Youtube.com pod názvem Fakulta tělesné kultury Univerzity Palackého. Dále je umístěn v sekci ke stažení na www.upol.cz a je tím k dispozici všem zaměstnancům, studentům a dalším zájemcům, tak aby jej mohli používat  k propagaci fakulty.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 06. 2015, Vladimír Kubák